Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va aduce gustul autentic al bucatariei romanești direct la tine acasa!
De cate ori fac branzoaice sau poale-n brau, la mine in casa este mare bucurie. Aceste placinte delicioase cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si abia mai raman si pentru a doau zi.
Se prepara simplu, cu ingrediente la indemana tutror si sunt absolut grozave, mai ales calde, pudrate cu zahar pudra vanilat.
Pentru prepararea aluatului cernem intr-un vas incapator faina, facem o adancitura in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte. Presaram putina faina deasupra si o lasam 10 minute sa se activeze, sa creasca.
Intre timp batem ouale cu zaharul, sarea, laptele caldut si untul topit. Turnam peste faina si framantam bine pana obtinem un aluat mai moale, care nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura punem branza de vaci la scurs intr-o sita, altfel umputura va iesi moale. Dupa ce s-a scurs bine, o amestecam cu ouale, zaharul, sarea si aromele.
Daca tot este moale, incorporati o lingura doua de gris sau pesmet.
Cand aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru si intindem un patrat mare, cam de 40x40 si-l taiem in patratele mai mici.
Punem deasupra cate o lingura de umplutura si unim colturile opuse, apasand bine, astfel incat sa obtinem un pliculet.
Incalzim cuptorul la 200 de grade C si asezam branzoaicele intr-o tava. Le mai lasam la dospit vreo 20 de minute si, inainte de a le baga la cuptor, le ungem cu oul batut.
Coacem branzoaicele primele 10 minute la 200 de grade C, apoi reducem temperatura la 180 de grade C si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Presaram deasupra zahar pudra vanilat.
Puteti incerca si reteta de branzoaice trandafir, branzoaice moldovenesti sau branzoaice insiropate. Pofta buna!
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii