Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va aduce gustul autentic al bucatariei romanești direct la tine acasa!

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7g uscata )
  • 150 ml lapte
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet de zahar vanialt
  • Pentru umplutura
  • 450 g branza dulce de vaci (sau urda, bine scursa)
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • vanilie(1 lingura esenta sau zahar vanilat)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un ou pentru uns
  • zahar pudra vanialt pentru decor

Mod de preparare

De cate ori fac branzoaice sau poale-n brau, la mine in casa este mare bucurie. Aceste placinte delicioase cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si abia mai raman si pentru a doau zi.

Se prepara simplu, cu ingrediente la indemana tutror si sunt absolut grozave, mai ales calde, pudrate cu zahar pudra vanilat.

Pentru prepararea aluatului cernem intr-un vas incapator faina, facem o adancitura in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte. Presaram putina faina deasupra si o lasam 10 minute sa se activeze, sa creasca.

Intre timp batem ouale cu zaharul, sarea, laptele caldut si untul topit. Turnam peste faina si framantam bine pana obtinem un aluat mai moale, care nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura punem branza de vaci la scurs intr-o sita, altfel umputura va iesi moale. Dupa ce s-a scurs bine, o amestecam cu ouale, zaharul, sarea si aromele.

Daca tot este moale, incorporati o lingura doua de gris sau pesmet.

Cand aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru si intindem un patrat mare, cam de 40x40 si-l taiem in patratele mai mici.

Punem deasupra cate o lingura de umplutura si unim colturile opuse, apasand bine, astfel incat sa obtinem un pliculet.

Incalzim cuptorul la 200 de grade C si asezam branzoaicele intr-o tava. Le mai lasam la dospit vreo 20 de minute si, inainte de a le baga la cuptor, le ungem cu oul batut.

Coacem branzoaicele primele 10 minute la 200 de grade C, apoi reducem temperatura la 180 de grade C si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Presaram deasupra zahar pudra vanilat.

Puteti incerca si reteta de branzoaice trandafir, branzoaice moldovenesti sau branzoaice insiropate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise