autor:

Patty_Patty

» » Aluaturi si Foietaje

Branzoaice moldovenesti

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente aluat, 500 g faina, 240 ml lapte, un cub de drojdie proaspata, 2 oua, 60 g unt, 90 g zahar, 1 varf cutit sare, esenta dupa preferinta, Ingrediente umplutura de branza de vaci, 350 g branza de vaci bine scursa, 150 g zahar, 1 ou, coaja de lamaie, 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Faina se cerne intr-un bol adanc. 2.Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. 3.Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin. 4.Apoi se adauga restul de lapte, ouale,zahar, sarea si esenta. 5.Cu o lingura amestecati bine compozitia si apoi adaugati untul topit si amestecati. 6.Framantati aluatul pana devine moale si elastic,iar apoi lasati castronul cu aluat acoperit cu un prosop la crescut timp de 1 ora.
2
7.In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar,1 ou,esenta/ coaja de lamaie. 8.Intre timp aluatul este gata si se intinde o foaie patrata si se taie in patrate mai mici . 9.Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza si formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse. 10.Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine. 11.Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Suberec cu carne de pasare

Suberec cu carne de pasare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu gem si prune uscate

Tarta cu gem si prune uscate

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce amestecul devine cremos.

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 500 g faina
  • 240 ml lapte
  • un cub de drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 90 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • esenta dupa preferinta
  • Ingrediente umplutura de branza de vaci
  • 350 g branza de vaci bine scursa
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

66 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine indiana cu iaurt