Branzoaice trandafir

Reteta de branzoaice trandafir. Branzoaice trandafir reteta simpla. Reteta de branzoaice trandafir cu branza dulce sau urda. Retete de branzoaice. Retete cu branza dulce.

Portii
29
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Branzoaice trandafir

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600-650 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • putina sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 550 g branza dulce
  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri de gris
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Reteta de branzoaice trandafir este o reinterpretare a binecunoscutelor branzoaice traditionale. Sunt pufoase, moi, aromate, pline de umplutura delicioasa de branza dulce.

Intr-un vas cernem faina (doar 600 g la inceput). Facem o gropita in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu putin zahar si lapte cald (din cantitatile date).

Pana se activeaza drojdia, batem ouale cu zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamaie si apoi amestecam cu laptele si untul topit.

Turnam compozitia in vasul cu faina si drojdia si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza ingredientele. Apoi incepem sa framantam cu mana, in jur de 10 minute, adaugand din restul de faina daca mai este necesar. De data asta am pus toata faina ramasa (cele 50 g), dar alta data imi mai ramane din ea, depinde de gradul de absorbtie a fainii, marimea oualor, etc .

Aluatul obtinut trebuie sa fie potrivit de moale ,elastic si nelipicios . Lasam vasul acoperit la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul.

Umplutura o pregatim exact in momentul in care urmeaza sa o folosim amestecand toate ingredientele intr-un bol. Daca este prea subtire mai adaugati cateva linguri de gris.

Impartim aluatul in 29 de bilute a cate 40 g/una. Din fiecare biluta formam un disc caruia ii facem 6 taieturi, astfel incat sa obtinem 6 petale. Punem in mijloc cate o lingura din crema de branza. Inchidem trandafirul aducand spre mijloc o petala da, una nu. Apoi le lipim si pe celelalte si gata trandafirul .

Transferam branzoaicele trandafir intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le lasam inca vreo 20 de minute la crescut. Le ungem apoi cu ou batut .

Coacem branzoaicele 25-30 de minute la 180°C pana se rumenesc frumos deasupra.

Cand se racesc le pudram cu zahar praf vanilat .

Va asigur ca este cea mai buna reteta de branzoaice trandafir si va invit sa o incercati. Pofta buna!

Spor la treaba si pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise