Perlele de tapioca se lasa la inmuiat in apa rece cca. 60 de minute, apoi se strecoara.
Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.
Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.
Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.
Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.
Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.
Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.
Spor și poftă bună.
Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.
Cartofi boieresti cu sunculita afumataSpalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Comentarii
Adaugă comentariu