Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasa la inmuiat in apa rece cca. 60 de minute, apoi se strecoara.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Ingrediente

  • perle de tapioca 300 g,
  • apă rece 1000 ml,
  • lapte de orez SanoVita 1000 ml,
  • smantana vegetala Montare d’oro 500 ml,
  • zahăr brun 3 linguri,
  • esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.
  • PENTRU SOS:
  • dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml,
  • apă rece cca. 500 ml,
  • gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.
  • PENTRU DECOR:
  • căpşuni,
  • frunze de mentă.

Mod de preparare

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.

Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.

Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.

Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.

Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.

Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.

Spor și poftă bună.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise