Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasa la inmuiat in apa rece cca. 60 de minute, apoi se strecoara.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Ingrediente

  • perle de tapioca 300 g,
  • apă rece 1000 ml,
  • lapte de orez SanoVita 1000 ml,
  • smantana vegetala Montare d’oro 500 ml,
  • zahăr brun 3 linguri,
  • esență de vanilie de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de rom de la Dr. Oetker ½ linguriță.
  • PENTRU SOS:
  • dulceaţă de căpşuni a la Panacris cca. 350 ml,
  • apă rece cca. 500 ml,
  • gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri.
  • PENTRU DECOR:
  • căpşuni,
  • frunze de mentă.

Mod de preparare

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară.

Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce se obține o cremă cu perle translucide.

Budinca se pune în vase de sticla și se lasă la rece.

Pentru sos, se pun la fiert dulceaţa de capşuni, apa şi gelatina rosie, într-un vas cu fundul gros, amestecându-se continuu, ca să nu se prindă, cca. 5 minute după ce începe să fiarbă și se toarnă peste budinca rece.

Budinca se garnisește cu fructe de capşuni și frunze de mentă.

Simplu, savuros, cu gust delicat de primăvară.

Spor și poftă bună.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise