Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

Apa rece se pune la fiert impreuna cu sarea la foc rapid cca. 10 minute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

Ingrediente

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Lămâie 1-2 bucăți,
  • Castraveți cornichon 5-6 bucăți,
  • Roșii cheryy 200 g,
  • Pătrunjel 1 legătură,
  • Ulei de dovleac SanoVita 2-3 linguri.

Mod de preparare

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie cubulețe. Roșiile cherry se taie în patru, iar pătrunjelul se toacă mărunt.

După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă, uleiul de dovleac, castraveții, roșiile și pătrunjelul, tocate mărunt, și zeama celor două lămâi.

Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor