Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli, extraordinar de gustosi, naturali si usor de preparat!
Pregatirea carnii:
Taiati carnea de porc si carnea de vita in bucati mici, potrivite pentru masina de tocat.
Tocati carnea printr-o sita medie sau mare, in functie de preferinta pentru textura carnatilor.
Amestecarea compozitiei:
Puneti carnea tocata intr-un vas mare.
Adaugati sarea, piperul, boiaua dulce si usturoiul pisat.
Turnati treptat supa de oase sau apa rece si amestecati bine cu mana pana cand condimentele sunt distribuite uniform, iar amestecul devine omogen si usor lipicios.
Pregatirea matelor:
Spalati matele curatate bine in apa rece, clatiti-le bine si verificati-le pentru eventuale rupturi.
Lasati-le in apa calduta cu otet timp de 30 de minute pentru a le inmuia si a elimina mirosurile neplacute.
Umplerea carnatilor:
Montati palnia pentru carnati la masina de tocat carne.
Introduceti matele pe palnie si legati capatul liber al matei.
Umpleti matele cu amestecul de carne, avand grija sa nu le suprasolicitati pentru a evita ruperea.
Formati carnatii la lungimea dorita, rasucind matele din loc in loc.
Maturare si depozitare:
Lasati carnatii sa se zvante la aer rece si bine ventilat timp de 24 de ore.
Carnatii pot fi prajiti imediat, congelati pentru utilizare ulterioara sau afumati.
Sugestii:
Pentru un plus de savoare, puteti adauga un varf de nucsoara macinata, cimbru sau ienibahar.
Daca doriti carnati mai suculenti, folositi carne de porc cu mai multa grasime.
Incearca si reteta de toba de casa, lebar sau piftie de porc. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii