Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas cum sa prepari carnati deliciosi, cu un gust intens de condimente, perfecti pentru orice ocazie speciala. Invata sa iti faci carnati de porc cu boia dulce, piper si usturoi, respectand traditia si obiceiurile culinare din Romania.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Ingrediente

  • 5 kg de carne de porc (70% carne macra – 30% grasime)
  • 3 linguri cu varf de sare mare
  • 2 linguri si jumatate de boia de ardei dulce
  • 2 capatani mari de usturoi (130 g)
  • 2 linguri de ardei iute macinat
  • 1 lingura de piper
  • 250 ml apa (sau vin, supa de oase)
  • 5-6 m intestine de porc

Mod de preparare

Taie carnea in bucati potrivite si toac-o la masina de tocat. Poti folosi o sita medie sau fina, in functie de preferinta.

Intr-un vas mare pune carnea tocata cu sarea, boiaua dulce, ardeiul iute si piperul.
Adauga usturoiul pisat si lichidul (apa sau vinul/supa), incorporand-ul treptat. Framanta bine compozitia timp de 10-15 minute, pana devine omogena si usor lipicioasa.

Prajeste o bucatica mica din compozitie pentru a verifica si ajusta condimentele, daca este necesar.

Clateste bine matele de porc si lasa-le in apa cu putin otet timp de 30 de minute inainte de utilizare.
Monteaza aparatul de umplut carnati si umple matele cu amestecul de carne, avand grija sa nu le umpli prea tare, pentru a evita ruperea.

Leaga carnatii la dimensiunea dorita, rasucindu-i usor intre fiecare segment.

Lasa carnatii sa se odihneasca si sa se zvante intr-un loc rece si aerisit timp de 24-48 de ore.
Daca ai posibilitatea poti sa-i afumi cu lemn de fag pentru o aroma deosebita.
Acesti carnati pot fi congelati sau gatiti proaspeti la tigaie, gratar sau in mancaruri traditionale. incearca si reteta de lebar de casa, toba traditionala sau piftie/racitura de porc. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise