Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Ingrediente
3 morcovi, 1 ardei gras rosu, 3-4 linguri ulei de masline extravirgin, 1 legatura loboda rosie, 1 legatura loboda alba, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leurda, 1 legatura macris, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 1 cescuta orez cu bobul lung, 2 linguri pasta de gogosari, 1 lingura bulgarasi de savoare, 500 ml zeama de varza sau bors

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba.

Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua calirea pentru inca 2 minute. Se pune apa fierbinte(aproximativ 1,5-2 litri) si se fierb legumele 20 minute.

Intre timp se spala si se taie vegetalele. Se adauga loboda, leurda si macrisul taiate in fasii. Se pune si orezul clatit in mai multe ape si se continua fierberea inca 12-15 minute, pana orezul este aproape fiert. Se adauga pasta de gogosari, bulgarasi de savoare si zeama de varza sau bors in functie de cat dorim de acra sa fie ciorba. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, pana orezul este complet fiert.

Se opreste focul, se adauga patrunjelul si leusteanul tocat fin. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte, cu smantana sau iaurt daca nu tineti post…

Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

1. Punem intr-o oala 3.5. l apa, cand apa clocoteste punem 2 cuburi de knorr de legume, lasam sa

3 voturi    11 comentarii
30 min
Supe de legume
Ciorba de post cu loboda

Ciorba de post cu loboda

Se calesc legumele intr-o oala incapatoare, in putin ulei incins, astfel: mai intai, ceapa tocata

3 voturi    6 comentarii
50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda alba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura macris
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 cescuta orez cu bobul lung
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • 500 ml zeama de varza sau bors

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de morcovi