Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba.
Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba.
Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua calirea pentru inca 2 minute. Se pune apa fierbinte(aproximativ 1,5-2 litri) si se fierb legumele 20 minute.
Intre timp se spala si se taie vegetalele. Se adauga loboda, leurda si macrisul taiate in fasii. Se pune si orezul clatit in mai multe ape si se continua fierberea inca 12-15 minute, pana orezul este aproape fiert. Se adauga pasta de gogosari, bulgarasi de savoare si zeama de varza sau bors in functie de cat dorim de acra sa fie ciorba. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, pana orezul este complet fiert.
Se opreste focul, se adauga patrunjelul si leusteanul tocat fin. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte, cu smantana sau iaurt daca nu tineti post…
Sa va fie de folos!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii