Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 150 gr cascaval
  • 100 gr mozzarella
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert.

Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute.

Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund.

Vinetele le spalati, le taiati rondele potrivit de subtiri.

Le presarati cu sare, piper, puneti si uleiul, le amestecati.

Incingeti o tigaie antiaderenta sau un grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

Rosiile decojite le tocati marunt. Adaugati sare, piper, oregano, usturoiul curatat si pisat.

Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare si le amestecati.

Intr-un vas de ceramica asezati un strat de vinete, le ungeti cu putin sos de rosii.

Puneti felii de cartofi, apoi restul de sos de rosii.

Deasupra puneti ultimul strat de vinete.

Presarati amestecul de cascaval cu mozzarella peste tot.

Introduceti vasul in cuptorul la incins, la 190 de grade.

Cand deasupra s-a format o crusta aurie, scoateti preparatul din cuptor.

Il puteti servi simplu, sau ca si garnitura, cu o salata, pentru ca este delicios indiferent de cum il veti manca.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure