Tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu morcovi si nuca

Ingrediente

  • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
  • 120 gr zahar brut
  • 70 ml ulei
  • 100 gr nuca prajita si macinata
  • 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
  • 170 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 450 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.

Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea.

Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri.

Adaugati morcovul ras, amestecati usor.

Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta.

La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm.

Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii.

Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Il taiati in 3 foi.

Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.

Crema:

Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute.

Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.

Asezati prima foaie de blat pe un platou.

Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati.

Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat.

Apasati usor si dati tortul la rece o ora.

Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa.

Il decorati dupa preferinte!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise