Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Supa crema de galbiori, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 700-800 gr galbiori
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • 1 cartof dulce sau 2 cartofi albi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1,8 L supa de pui sau de legume(se poate pune si apa)
  • Pentru servit:
  • Paine prajita sau bagheta
  • Branza de capra si/sau gorgonzola

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se curata de impuritati si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se taie marunt, iar cartoful se curata si se toaca cubulete. Se conecteaza la sursa de curent Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul si untul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.

Supa de pui o fac de aproape fiecare data cand fac supa crema. Sunt putine supe la care nu folosesc supa de pui. O fac rapid (30 minute) in aceelasi Multicooker. Daca aveti timp, va sfatuiesc sa o faceti la foc mic timp de 2-3 ore. De data asta am facut o supa rapida din tacam de pui, morcovi, ceapa, patrunjel si pastarnac. Cand a fost gata doar am strecurat supa.

Dupa ce ceapa s-a calit, dar nu s-a ars, am pus usturoiul si l-am lasat maxim 1 minut la calit. Am pus cartoful taiat cubulete si ciupercile rupte in bucati. Prefer sa nu tai ciupercile cu cutitul ci sa le desfac cu degetele in fasii. Se adauga supa de pui, se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 15 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se transfera toata compozitia intr-o oala de supa din inox. NU se foloseste blenderul vertical in cuva Multicooker-ului Crock-Pot Express. Se da oala cu supa deoparte si cu un blender vertical se mixeaza/pasireaza bine supa. Cand devine cremoasa sau cand obtinem consistenta dorita ne oprim. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust. Se mixeaza supa cu blenderul vertical pentru cateva secunde, doar cat sunt ingredientele amestecate.

Se serveste supa calda, cu paine prajita sau bagheta, cu branza de capra si gorgonzola. Se potriveste foarte bine cu branzeturi. De cremozitate nu mai zic…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor