Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe in apa putin sarata, cca. 25 de minute, se spumeaza dupa nevoie.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Supa din carne de oaie

Ingrediente

  • pulpă de oaie cca. 300 g,
  • costițe de oaie cca. 300 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • gulie ½ bucată,
  • sare iodată,
  • foi de dafin
  • piper proaspăt măcinat,
  • verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,
  • paste risoni de la Barilla cca 100 g.

Mod de preparare

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie.

Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit. Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de la Barilla.

Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare, sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise