autor:

PanaCris
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2019

Ingrediente
pulpă de oaie cca. 300 g,, costițe de oaie cca. 300 g,, ceapă galbenă 1 bucată,, morcovi 2 bucăți,, păstârnac 1 bucată,, pătrunjel rădăcină 1 bucată,, țelină cca. 100 g,, gulie ½ bucată,, sare iodată,, foi de dafin, piper proaspăt măcinat,, verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,, paste risoni de la Barilla cca 100 g.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie.

Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit. Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de la Barilla.

Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare, sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din carne de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pune in oala, ulei, apoi toate legumele taiate cubulete mici sau date pe razatoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Supe de carne
Ciorba de pui radauteana la Multicooker Crock-Pot Express

Ciorba de pui radauteana la Multicooker Crock-Pot Express

Carnea de pui si legumele curatate se introduc in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub

3 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • pulpă de oaie cca. 300 g,
  • costițe de oaie cca. 300 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • gulie ½ bucată,
  • sare iodată,
  • foi de dafin
  • piper proaspăt măcinat,
  • verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,
  • paste risoni de la Barilla cca 100 g.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Luscos Luscos

Se taie varza pe un platou de lemn. Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta. Se

43 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Supa de pui cu litere sau taitei