autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 octombrie 2018

Ingrediente
-2 kg tacam de crap, (capuri si cozi), -5 cepe mici, -2 gogosari rosii, -4 gogonele potrivite, -500 gr rosii, -50 ml ulei, -1 lingura sare, -200 gr orez, -1 legatura de leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit.

Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa se rumeneasca usor, se adauga apoi gogosarii taiati fideluta, se adauga morcovii taiati rondele si se pune capac pe tigaie sa fiarba la foc mocnit, asa se vor patrunde si intrepatrunde gusturile. Se adauga gogonelele taiate fideluta si se fierbe totul.

Cand sunt fierte, se adauga si rosiile tocate felii fine, se lasa pe foc mic pana cand rosiile isi lasa zeama si totul are un gust si o aroma ametitoare, apoi se toarna compozitia peste zeama de peste, se mai trag cateva clocote si se opreste focul.

Se presara leustean tocat marunut, se pune cate o bucata de peste in castron si peste ea se toarna zeama de peste.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Supa de gaina de casa

Supa de gaina de casa

Se taie cartofii cubulete si se spala, morcovul, ceapa la fel cubulete. Se pun intr-o oala de ciorba

4 voturi    2 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -2 kg tacam de crap
  • (capuri si cozi)
  • -5 cepe mici
  • -2 gogosari rosii
  • -4 gogonele potrivite
  • -500 gr rosii
  • -50 ml ulei
  • -1 lingura sare
  • -200 gr orez
  • -1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

199 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE. In timp ce aparatul se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa gulas gatita la Multicooker Crock-Pot Express Supa gulas gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Legumele curatate si spalate sunt tocate marunt, cartofii si carnea in cuburi mai mari, iar morcovii rondele. Punem in vasul Multicooker

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Zama acra de afumatura cu moare