Zeama de peste

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zeama de peste

Ingrediente

  • -2 kg tacam de crap, (capuri si cozi)
  • -5 cepe mici
  • -2 gogosari rosii
  • -4 gogonele potrivite
  • -500 gr rosii
  • -50 ml ulei
  • -1 lingura sare
  • -200 gr orez
  • -1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit.

Se curata ceapa, se toaca julien si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa se rumeneasca usor, se adauga apoi gogosarii taiati fideluta, se adauga morcovii taiati rondele si se pune capac pe tigaie sa fiarba la foc mocnit, asa se vor patrunde si intrepatrunde gusturile. Se adauga gogonelele taiate fideluta si se fierbe totul.

Cand sunt fierte, se adauga si rosiile tocate felii fine, se lasa pe foc mic pana cand rosiile isi lasa zeama si totul are un gust si o aroma ametitoare, apoi se toarna compozitia peste zeama de peste, se mai trag cateva clocote si se opreste focul.

Se presara leustean tocat marunut, se pune cate o bucata de peste in castron si peste ea se toarna zeama de peste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc