Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spala bine, se taie bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba radauteana cu muschi de porc

Ingrediente

  • 1-2 morcovi,
  • o bucata telina,
  • un pastarnac,
  • o radacina de patrunjel,
  • o ceapa rosie,
  • 2 ardei ,
  • 2-3 cartofi,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • tarhon uscat,
  • sare,
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de smantana,
  • 350 g muschi de porc.
  • suc de lamaie(sau otet)
  • o legatura mare de patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa dea in 2-3 clocote dupa care scurgem apa in care a fiert si se adauga 3-4 l de apa rece cu o lingurita de sare si se pune la fiert.

Apoi se curăţă, se spală şi se taie legumele cubulete si se maruntesc la blender,in afara de cartofi, care curatati si spalati se taie in cubulete mici. Carnea se lasă la clocotit 3-4 clocote, apoi se scoate din apă şi se spală cu apă rece pentru a îndepărta spuma. Apoi se schimbă apa fiartă cu apă rece proaspătă şi se pune carnea din nou la fiert.

Când începe să clocotească în cea de a doua apă, se pun peste carne ,legumele si cubuletele de cartofi şi se lasă la fiert la foc potrivit. Cât fierb şi legumele se pregăteşte zeama cu care se va drege ciorba rădăuţeană delicioasă. Cele 2 ouă întregi se amestecă cu 3-4 linguri de smântână şi cu o linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie. Pentru cei care vor mai acru, se adaugă ce cantitate dupa preferinta si gust. Apoi se strivesc 5-6 căţei de usturoi, care se pun în compoziţie.

După ce au fiert legumele şi carnea bine, se presara si un praf de tarhon,dupa gust,se potriveste ciorba de sare,lasam sa mai dea 2-3 clocote apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjelul verde tocat fin Apoi se ia un polonic de ciorbă şi se pune peste compoziţia cu ou, se amestecă bine, se pune cât lichid este nevoie din ciorbă pentru a se subţia compoziţia fără să se coaguleze si se varsa in fir subtire in ciorba amestecand usor.Se serveste fierbinte cu un ardei iute!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta