Bors cu rata

Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Bors cu rata

Ingrediente

  • 1 tacam de rata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 ceasca suc de rosii
  • patrunjel si leustean proaspete sau de la congelator
  • 1 l de bors
  • 2 oua
  • sare
  • Pentru taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina

Mod de preparare

Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa, apoi se lasa pe foc 20-30 min, pana iese la suprafata spuma neagra cu impuritati.

Se scoate carnea si se spala, apa se arunca, apoi carnea se pune din nou la fiert in oala curata si apa calda,iar cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa taiata marunt, restul legumelor de asemenea, radacinoasele eu le rad, apoi se lasa la fiert incet si cu capac 1 h; daca stiti ca pasarea fierbe mai repede, micsorati timpul.

Se adauga apoi dupa acest timp pasta de ardei, sucul de rosii, 1 lingura rasa cu sare, patrunjelul taiat si se mai lasa 10 min, dupa care se adauga taiteiii, iar cand acestia s-au ridicat la suprafata, se adauga borsul fiert in prealabil, leuseanul, se potriveste de gust, iar dupa 1, 2 clocote, se opreste focul si se adauga cele doua oua batute.

Se amesteca, apoi se poate servi!

Pentru taitei, se amesteca oul batut cu un praf de sare si faina cat sa rezulte un aluat putin mai tare, se pune aluatul in masina pentru paste, iar cand s-a intins suficient, se taie la dimensiunea dorita.

Pentru cine nu are astfel de masina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, se intinde pe masa o foaie subtire, se presara faina putin mai multa, se ruleaza si se taie de asemenea la dimensiunea dorita, iar cand se adauga in bors, se trec prin sita pentru eliminarea excesului de faina.

Pofta buna la bunatati de toamna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise