Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2019

Ingrediente
3 pulpe de pui dezosate, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, 2 linguri pasta de ardei sau 1/2 ardei rosu, 2 galbenusuri, 4-5 linguri smanatana 15% materie grasa, taitei, sare, bors, patrunjel verde, apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).

Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa fiarba spumam bine, apoi adaugam legumele si pasta de ardei pe care am preparat-o din toamna la borcan.

Lasam sa fiarba la oala sub presiune circa 20 minute sau la oala simpla pana cand carnea este bine fiarta, la fel si legumele.

Dupa ce au fiert adaugam si taiteii (eu am folosit taitei lati care sunt facuti cu ou, dar voi puteti pune de care aveti) si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj, in cazul meu 11 minute.

Stingem focul si ne ocupam de smantana cu galbenusurile pe care le amestecam intr-un bol, iar peste adaugam cate un polonic de ciorba si amestecam energic cu un tel, dupa 3,4 polonice turnam compozitia din bol in oala cu ciorba.

Potrivim de sare si acrim cu bors dupa gust, iar la final presaram patrunjel verde.

Se serveste cu paine si ardei iuti.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de pui cu smantana

Ciorba de pui cu smantana

Se pune carnea la fiert in apa cu sare iar cind clocoteste se spumuieste. Se adaufa toate legumele

22 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de pastarnac cu cardamom

Supa crema de pastarnac cu cardamom

Idila mea cu păstârnacul a început timid, cu chipsuri din această legumă la cuptor,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri pasta de ardei sau 1/2 ardei rosu
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 linguri smanatana 15% materie grasa
  • taitei
  • sare
  • bors
  • patrunjel verde
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

20 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spal? ?i se cur??? legumele. În oala pentru ciorb? (capacitate 4 litri), se c?lesc mai întâi, în pu?in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de mazare cu galuscute