Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
3 cepe potrivite, 2 morcovi potriviti, 1 bucatica telina, 1 pastarnac mic, 1 ardei, 200-300 g rosii, 400 g carne tocata porc si vita, 1 ou, 30 g orez, patrunjel, cimbru, leustean, boia dulce, sare, 1/2 l zeama de varza

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute.



Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit carne tocata de porc si vita. Amestecam carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul spalat, un ou, sare, cimbru, boia dulce, patrunjel. Cu mainile umezite, formam perisoarele.



Peste legume, adaugam si rosiile (eu am avut din cele facute in casa pentru iarna). Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi adaugam perisoarele. Cand se ridica perisoarele, adaugam si zeama de varza si mai lasam sa fiarba circa 30 de minute. Adaugam si leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote. Daca este nevoie, mai adaugam sare. Oprim focul si adaugam patrunjel tocat.



Servim ciorbita cu ardei iute la otet si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se spala legumele, se taie marunt si se pun la fiert. Ingredientele pentru perisoare se amesteca

3 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 bucatica telina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei
  • 200-300 g rosii
  • 400 g carne tocata porc si vita
  • 1 ou
  • 30 g orez
  • patrunjel
  • cimbru
  • leustean
  • boia dulce
  • sare
  • 1/2 l zeama de varza

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

13 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura