autor:

Simona_Georgescu

» » , , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne, Supe de legume

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
4-5 cartofi mai marisori, 3 capatani de usturoi, Tacam de pui sau supa de pui gata facuta, 1 ceapa, 1 lingura ulei 1 lingura unt, 200 ml smantana pentru gatit, Sare si piper dupa gust, Pentru pesto:, 1 legatura mare de patrunjel, 3-4 linguri ulei de masline, Sare si piper proaspat rasnit, 1 lingura fulgi de migdale+1 lingura seminte de dovleac, 2 linguri parmezan ras sau alta branza maturata, 1 catel de usturoi zdrobit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Daca aveti o supa de pui gata facuta o folositi pe aceasta. Daca nu va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data aceasta. Deci: tacamul de pui spalat si curatat se pune in oala. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi. Se pune pe foc si se lasa 30 de minute de cand supa incepe sa fiarba. Dupa fierbere supa se strecoara si se aleg cartofii fierti.

In oala in care urmeaza sa facem supa se pune putin ulei si unt. Se pune la incins, se toaca ceapa marunt si se caleste. Dupa ce ceapa s-a calit si s-a inmuiat bine se adauga un polonic de supa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ceapa este bine fiarta. Se adauga restul de supa si cartofii.

Cat timp fierbe supa ne ocupam de usturoi. Se folosesc capatanile de usturoi intregi cu tot cu coaja. Se taie putin din capatul capatanii atat cat sa se vada grauntii. Se pun pe o folie de aluminiu, se stropesc cu putin ulei si putina sare. Se impacheteaza usturoiul in folie, se da pachetelul in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute. Usturoiul este copt atunci cand devine moale, iar in momentul in care strangeti de el miezul va iesii cu usurinta. Se aduna tot miezul copt de la usturoi si se pune peste supa. Se pasireaza bine supa cu un blender vertical pana supa devine cremoasa. Se foloseste atat cartof cat si supa cat doriti sa fie supa de groasa. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana pentru gatit si se lasa sa dea cateva clocote.

Pentru pesto de patrunjel: se spala patrunjelul si se aleg frunzele. Se pun intr-un robot de bucatarie, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza pana obtinem o pasta. Se pastreaza intr-un borcan cu capac si se pune la frigider.

Supa se serveste cu crutoane, iaurt gras grecesc, seminte prajite de dovleac, pesto de patrunjel si putin ulei aromatizat cu chili.

Crutoanele sunt foarte simplu de facut: se foloseste paine veche de 2 zile. Se taie painea cuburi, se stropeste cu ulei si diferite plante aromatice. Se pun in tava cu hartie de copt si se coc pentru 5-10 minute, pana devin crocante. Sa va fie de bine!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez si legume pasate

Supa de rosii cu orez, este, desigur, una din supele care le putem face cat mai des in sezonul de

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se firbe, se scurge de apa si se da prin blender(mixer) sau se paseaza pana devine o pasta.

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mai marisori
  • 3 capatani de usturoi
  • Tacam de pui sau supa de pui gata facuta
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei 1 lingura unt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru pesto:
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingura fulgi de migdale+1 lingura seminte de dovleac
  • 2 linguri parmezan ras sau alta branza maturata
  • 1 catel de usturoi zdrobit

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l Supa crema de linte cu rosii uscate si broccoli, gatita la slow cooker Crock Pot Manual 3.5l

Se spala lintea si se pune in vasul slow cooker-ului Crock-Pot manual 3.5l alaturi de broccoli rupt in bucatele si rosiile uscate. Se

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de cartofi cu bacon si porumb Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa

4 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de praz cu carne tocata si branza