autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2019

Ingrediente
un tacâm de curcan, 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi, ardei gras galben, ardei gras roşu, rădăcină de ţelină), 1 ceapă mare albă,, o mână de fidea,, o ceaşcă roşii la conservă,, 500 ml zeamă de varză,, Câteva fire de mărar, leuştean şi pătrunjel

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se îndepărtează spuma formată. Se mai amestecă din când în când în ciorbă, astfel încât carnea să nu se lipească de oală.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă legumele: mai întâi ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adaugă zarzavat pentru iarnă. Eu am avut morcovi, ardei şi ţelina mărunţite la blender pentru zarzavatul de iarnă şi păstrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, însă puteţi pune şi legume proaspete.

Când legumele sunt fierte, se adaugă fideaua, apoi şi roşiile. Se mai lasă câteva minute, apoi se acreşte cu zeamă de varză, după gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi cu ardei iute.



Timp pregatire: 10min

Timp total: 1h 30min

Porţii: 8



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se

7 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace cu curcan

Ciorba de potroace cu curcan

Puneti la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea transata si spalata. Cand clocoteste

20 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • SONIA , 22 ianuarie 2019

    Este deosebit de buna.

  • SONIA , 22 ianuarie 2019

    Wauuu, foarte buna.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • un tacâm de curcan
  • 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi
  • ardei gras galben
  • ardei gras roşu
  • rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă mare albă,
  • o mână de fidea,
  • o ceaşcă roşii la conservă,
  • 500 ml zeamă de varză,
  • Câteva fire de mărar
  • leuştean şi pătrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

SONIA

Este deosebit de buna.

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Minestrone cu ciuperci si smantana