Ciorba de curcan

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare cu capacitate de 6 l, tacamul de curcan impreuna cu apa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de curcan

Ingrediente

  • un tacâm de curcan
  • 3 linguri zarzavat pentru iarnă (morcovi, ardei gras galben, ardei gras roşu, rădăcină de ţelină)
  • 1 ceapă mare albă,
  • o mână de fidea,
  • o ceaşcă roşii la conservă,
  • 500 ml zeamă de varză,
  • Câteva fire de mărar, leuştean şi pătrunjel

Mod de preparare

Se pun la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se îndepărtează spuma formată. Se mai amestecă din când în când în ciorbă, astfel încât carnea să nu se lipească de oală.

Când carnea e aproape fiartă, se adaugă legumele: mai întâi ceapa, care va limpezi ciorba. Apoi se adaugă zarzavat pentru iarnă. Eu am avut morcovi, ardei şi ţelina mărunţite la blender pentru zarzavatul de iarnă şi păstrate la borcane cu sare. Eu am pus cam 3 linguri de zarzavat, însă puteţi pune şi legume proaspete.

Când legumele sunt fierte, se adaugă fideaua, apoi şi roşiile. Se mai lasă câteva minute, apoi se acreşte cu zeamă de varză, după gust. Eu am pus cam 500 ml. Se mai lasă câteva minute, apoi se ia focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se poate servi cu ardei iute.

Timp pregatire: 10min

Timp total: 1h 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/ciorba-de-curcan.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise