Ingrediente
250 gr fasole Mung, 1,5 litri supa limpede de pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 2 graunti de usturoi, 2 linguri ulei de sofranel
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Se pune capacul, se inchide supapa de aburi. Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 30 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se strecoara supa si se foloseste zeama limpede la supa crema de fasole.
Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.Se adauga usturoiul si se caleste impreuna cu ceapa 1-2 minute. Fasolea spalata in mai multe ape se pune peste ceapa calita, se completeaza cu cartofii plus morcovii curatati si taiati cuburi/rondele. Se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 20 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Cu ajutorul unui mixer vertical/blender sau alt aparat de pasat zdrobim legumele cu zeama pana obtinem cremozitatea dorita. La final adaugam sare si piper dupa gust.
Serveste supa calda cu fulgi de chili, parmezan, verdeata proaspata, biscuiti sarati sau crutoane... Sa va fie de folos!!!