Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Ingrediente

  • 250 gr fasole Mung
  • 1,5 litri supa limpede de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • 2 linguri ulei de sofranel

Mod de preparare

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii da o culoare si o aroma deosebita. Pune in cuva aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune, grasime de pui si carcasa/tacamul. Adauga legume: 2 morcovi, 1 ceapa, 1 pastarnac, 2 fire apio, 1 ardei.

Se pune capacul, se inchide supapa de aburi. Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 30 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se strecoara supa si se foloseste zeama limpede la supa crema de fasole.

Se seteaza functia Brown/Saute, fara a pune capacul. Se pune uleiul in cuva vasului si se lasa la incins. Se adauga ceapa tocata fin si se lasa pana devine sticloasa.Se adauga usturoiul si se caleste impreuna cu ceapa 1-2 minute. Fasolea spalata in mai multe ape se pune peste ceapa calita, se completeaza cu cartofii plus morcovii curatati si taiati cuburi/rondele. Se pune capacul, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selecteaza functia Soup, cu durata de 20 minute, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul. Cu ajutorul unui mixer vertical/blender sau alt aparat de pasat zdrobim legumele cu zeama pana obtinem cremozitatea dorita. La final adaugam sare si piper dupa gust.

Serveste supa calda cu fulgi de chili, parmezan, verdeata proaspata, biscuiti sarati sau crutoane... Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise