autor:

anuta

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Supa de legume cu coltunasi de casa

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
1 morcov,, 1 radacina de patrunjel,, 1 pastarnac,, o bucatica mica de telina,, 1 ardei rosu,, 2 catei de usturoi,, 1 ceapa mica rosie,, 1 dovlecel,, 3-4 rosii,, 1 legatura patrunjel verde,, un strop de ulei de masline., coltunasii de casaaluatul, 1 galbenus de ou, un praf de sare ,, 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,, 1 lingurita amestec de condimente uscate, (cimbrisor,oregano,piper,dafin,busuioc,maghiran),, 2 linguri de iaurt,, cca 300 g faina,, o mana de spanac verde,, jumatate de ceapa rosie,, legume deshidratate fara sare,, amestec de condimente uscate,, marar verde,, 200 g piept de pui tocat

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura..

Se opareste spanacul si se scurge de apa,se toaca.Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata.Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea,condimentele,legumele deshidratatate si spanacul tocat.Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata.Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine,se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin.Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi,daca avem ,daca nu ,taiem cu gura unui pahar.Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi,se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele,Daca se taie cu gura unui pahar,se aseaza umplutura in mijloc,se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare.Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si rosiile oparite si curatate de pielita si taiate cubulete,lasam sa dea in cateva clocote si apoi se adauga legumele deshidratate,un strop de ulei de masline si coltunasii si lasam sa fiarba cca 10 minute ,pana ce se ridica coltunasii la suprafata.Se opreste focul se presaram deasupra patrunjelul tocat fin.Se poate acri cu suc de lamaie,dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu coltunasi de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de Pasare

Supa de Pasare

Se pregateste din clapon sau gaina.Se curata pasarea bine(sau daca este cumparata de la supermarket

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
ciorba de fasole

ciorba de fasole

se pune uleiul peste se taie zarzavatul marunt si se pune intro oala la calit cand se inmoaie se

0 voturi    1 comentariu
50h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 pastarnac,
  • o bucatica mica de telina,
  • 1 ardei rosu,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa mica rosie,
  • 1 dovlecel,
  • 3-4 rosii,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • un strop de ulei de masline.
  • coltunasii de casaaluatul
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare ,
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1 lingurita amestec de condimente uscate
  • (cimbrisor,oregano,piper,dafin,busuioc,maghiran),
  • 2 linguri de iaurt,
  • cca 300 g faina,
  • o mana de spanac verde,
  • jumatate de ceapa rosie,
  • legume deshidratate fara sare,
  • amestec de condimente uscate,
  • marar verde,
  • 200 g piept de pui tocat

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu costita afumata