Supa de legume cu coltunasi de casa

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa de legume cu coltunasi de casa

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 pastarnac,
  • o bucatica mica de telina,
  • 1 ardei rosu,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa mica rosie,
  • 1 dovlecel,
  • 3-4 rosii,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • un strop de ulei de masline.
  • coltunasii de casa;aluatul;
  • 1 galbenus de ou
  • un praf de sare ,
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1 lingurita amestec de condimente uscate
  • (cimbrisor,oregano,piper,dafin,busuioc,maghiran),
  • 2 linguri de iaurt,
  • cca 300 g faina,
  • o mana de spanac verde,
  • jumatate de ceapa rosie,
  • legume deshidratate fara sare,
  • amestec de condimente uscate,
  • marar verde,
  • 200 g piept de pui tocat

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura..

Se opareste spanacul si se scurge de apa,se toaca.Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata.Se calesc bine si cand carnea se albeste se adauga sarea,condimentele,legumele deshidratatate si spanacul tocat.Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata.Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine,se amesteca iute sa se incorporeze in amestec apoi presaram si mararul tocat fin.Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi,daca avem ,daca nu ,taiem cu gura unui pahar.Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi,se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele,Daca se taie cu gura unui pahar,se aseaza umplutura in mijloc,se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare.Cand legumele sunt aproape fierte adaugam si rosiile oparite si curatate de pielita si taiate cubulete,lasam sa dea in cateva clocote si apoi se adauga legumele deshidratate,un strop de ulei de masline si coltunasii si lasam sa fiarba cca 10 minute ,pana ce se ridica coltunasii la suprafata.Se opreste focul se presaram deasupra patrunjelul tocat fin.Se poate acri cu suc de lamaie,dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta