Ingrediente
300 gr carne de porc (pulpa), 300 gr carne de vitel (eu am folosit costita), 1.5 kg cartofi, 1 pachet de chimen, 2 morcovi, 2 cepe, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1 lingura untura, 1/2 gulie, 1 legatura de patrunjel verde, pasta de ardei ( paprika dulce sau iute), 2 linguri ardei macinati, 1 ou, 100 gr faina, 50 ge unt, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Separat in alta oala se taie ceapa si se pune la calit in untura pana devine sticloasa, apoi se adauga zarzavatul taiat sa se caleasca si el. Peste ele se adauga carnea de porc care in prealabil a fost taiata cubulete, se acopera cu apa si se fierbe. Se adauga si pasta de ardei si ardeiul macinat. Cand legumele si carnea este fiarta se adauga si cea de vitel peste, se strecoara apa in care a fiert chimenul in oala de gulas. Cartofii se curata si se taie fasii (ca de cartofi pai), apoi se adauga si ei sa fiarba pentru 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust
Se fac si galustele astfel: Se amesteca bine oul intreg cu untul topit si cu faina pana devine un aluat dens si lipicios. Se ia apoi cu lingura pe lungimea ei din compozitie si se fierb in 2 litri de apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara, se spala si se adauga in oala de gulas.
La final se adauga si patrunjelul verde.