Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa bulgareasca de linte si macrou afumat

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 1 litru de apa
  • 1 tija de apio (telina)
  • 1 macrou afumat
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceasca cu mazare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare , piper
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia afumata

Mod de preparare

Se toaca morcovul, ardeiul si tija de apio marunt si se pun la fiert impreuna cu lintea rosie intr-un litru de apa.

Dupa ce au fiert legumele, se adauga mazarea congelata. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu boiaua afumata si curcuma si se incalzesc usor pentru a intensifica aromele.

Se toarna uleiul aromat peste supa de legume, se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se curata macroul afumat de oase, se desface in bucati mici si se adauga in supa la final.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc