Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Bors de miel

Ingrediente

  • capul, gatul si un picior de miel
  • 4 cepe mici rosii si albe sau 1 ceapa mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de rosii(preparata in casa)
  • ½ de ardei rosu
  • ½ de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • 1 legatura loboda
  • 500 ml bors proaspat
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • cca 100-150 gr paste din cele foarte subtiri

Mod de preparare

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional, adaugand apa daca este necesar, in asa fel incat sa avem cca. 3 litri de zeama cand carnea este gata.

Intre timp taiem ceapa marunt si o calim in ulei atat cat sa se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si dam deoparte.

Dam telina prin razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul si zarzavaturile le taiem marunt.

Cand carnea este aproape gata, adaugam ceapa cu pasta de rosii, telina, ardelul, ceapa verde si sare dupa gust si mai lasam la fiert 10 minute. Punem apoi borsul, zarzavaturile si pastele, amestecam si continuam fierberea pentru inca 5- 10 minute.

Se serveste dupa gust cu ardel iute si/sau dres cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise