Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel de preferat sira
  • 1 dovlecel mic
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • Leustean
  • patrunjel
  • Sare, piper
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura pasta de tomate de casa
  • 2 cani corcoduse
  • 2 l apa

Mod de preparare

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma.

Se spala , se curata de coaja si se toaca marunt morcovul.Se spala si se taie marunt ardeiul kapia, ardeiul gras si dovleceii.Se curata ceapa si se taie marunt.

Se pun legumele la fiert impreuna cu carnea de miel,sare, piper, uleiul de masline . Spre final cand carnea si legumele sunt fierte se adauga doua oua battue.

Se fierb corcodusele separat cu putina apa si cat sa le acopere.

Dupa ce s-au inmuiat putin corcodusele se dau pe sitaca sa se separe de samburi. Sosul de corcoduse rezultat se adauga la ciorba impreuna cu pasta de tomate si se mai lasa sa dea un clocot.

La final se adauga leustean si patrunjel fin tocate.Se serveste cu smantana, ceapa rosie si ardei iute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni