autor:

tania
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2019

Ingrediente
taitei de casa( dintr-un ou), carne de rata proaspata (spinarea, aripile, 2 copanele), 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1/4 radacina telina, 1 ceapa mare, 2 rosii coapte, 1/2 ardei verde, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 1/2 lingurita piper negru, zeama de la 1/2 lamaie (sau o lingura de bors magic), 1/2 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura marar verde, 1/2 legatura leustean, Pentru fiert carnea:, 3 foi dafin, 6-8 boabe piper negru si rosu, 5-6 boabe cardamom, sare, o ceapa mica

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea, tinind cont ca ratusca este destul de grea si grasuta. Asa ca am folosit aripile, spinarea, copanelele si gatul, pentru a obtine o supa delicioasa.

Mai intai vom pregati carnea, care este deja taiata bucati, o vom spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, in care vom adauga 3l de apa, iar pe parcursul fierberii vom indeparta spuma care se formeaza.Dupa ce a dat cateva clocote vom da focul la o faza mai joasa si vom adauga foile de dafin, boabe de piper, boabe de cardamom, putina sare si o ceapa mica, care a fost in prealabil curatata, spalata si taiata in patru parti. Vom lasa sa fiarba aroximativ o ora, pana cand carnea se va desprinde de pe oase. De obicei carnea de rata fierbe mai greu, iar daca simtim ca inca nu e gatita, o vom mai lasa sa fiarba o jumatate de ora. In acest timp vom spala toate legumele si le vom taia cubulete nu foarte mari. Morcovul care era mai mic eu l-am taiat rondele, pentru a da un aspect frumos supei noastre. Dupa ce a fiert carnea o vom scoate, iar zeama obtinuta o vom strecura, apoi vom adauga legumele la fiert in ordinea urmatoare: mai intai vom adauga ceapa cu radacinoasele (patrunjel, telina, morcov), vom lasa sa fiarba 5-7 minute, apoi vom adauga ardeii si rosiile, desigur toate taiate cubulete. Vom lasa totul sa fiarba la foc mediu, iar dupa 15-20 de minute vom adauga taieteii si vom lasa focul la faza mica. Inainte de a adauga verdeturile puteti scoate carnea de pe oase si sa o introduceti in oala cu supa. Eu una, am lasat carnea pe oase, asta la cerinta celor dragi si le-am pus in oala cu supa, care este aproape finalizata. Daca doriti ca sa fie putin acrisoara puteti adauga zeama de lamaie sau bors magic.Pana fierb taieteii ne ocupam de verdeata, pe care o vom toca marunt si o vom adauga in oala. Vom condimenta dupa gust, eu am adaugat putin piper negru si sare, apoi am mai lasat sa dea inca cateva clocote, inchizand focul. Vom lasa oala cateva minute acoperita pentru a patrunde aromele de la verdeata proaspata. Sa nu uitam sa lasam putina verdeata pentru a presara in farfurii, la servire, dand un aspect minunat supei noastre, dar si un gust deosebit. Desigur ca am obtinut o supa delicioasa, mai ales ca ratusca noastra a fost de curte.

Va dorec: Pofta buna!

Specific :Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rata cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure

Vreți să vă spun câteva secrete despre ghebe? Ghebele sau opinticile, cum li se mai spune,

5 voturi    2 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga in tigaie, rozmarinul maruntit, 1 lingurita

7 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • taitei de casa( dintr-un ou)
  • carne de rata proaspata (spinarea
  • aripile
  • 2 copanele)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii coapte
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 lingurita piper negru
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau o lingura de bors magic)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura leustean
  • Pentru fiert carnea:
  • 3 foi dafin
  • 6-8 boabe piper negru si rosu
  • 5-6 boabe cardamom
  • sare
  • o ceapa mica

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt. Se curata si se taie marunt morcovii. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dal Shorva- supa de linte indiana