Supa de rata cu legume

De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Supa de rata cu legume

Ingrediente

  • taitei de casa( dintr-un ou)
  • carne de rata proaspata (spinarea, aripile, 2 copanele)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/4 radacina telina
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii coapte
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 lingurita piper negru
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau o lingura de bors magic)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura leustean
  • Pentru fiert carnea:
  • 3 foi dafin
  • 6-8 boabe piper negru si rosu
  • 5-6 boabe cardamom
  • sare
  • o ceapa mica

Mod de preparare

De cate ori gatesc mancare cu rata, intodeauna fac si o supa sau o ciorba, folosind aripile si spinarea, tinind cont ca ratusca este destul de grea si grasuta. Asa ca am folosit aripile, spinarea, copanelele si gatul, pentru a obtine o supa delicioasa.

Mai intai vom pregati carnea, care este deja taiata bucati, o vom spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, in care vom adauga 3l de apa, iar pe parcursul fierberii vom indeparta spuma care se formeaza.Dupa ce a dat cateva clocote vom da focul la o faza mai joasa si vom adauga foile de dafin, boabe de piper, boabe de cardamom, putina sare si o ceapa mica, care a fost in prealabil curatata, spalata si taiata in patru parti. Vom lasa sa fiarba aroximativ o ora, pana cand carnea se va desprinde de pe oase. De obicei carnea de rata fierbe mai greu, iar daca simtim ca inca nu e gatita, o vom mai lasa sa fiarba o jumatate de ora. In acest timp vom spala toate legumele si le vom taia cubulete nu foarte mari. Morcovul care era mai mic eu l-am taiat rondele, pentru a da un aspect frumos supei noastre. Dupa ce a fiert carnea o vom scoate, iar zeama obtinuta o vom strecura, apoi vom adauga legumele la fiert in ordinea urmatoare: mai intai vom adauga ceapa cu radacinoasele (patrunjel, telina, morcov), vom lasa sa fiarba 5-7 minute, apoi vom adauga ardeii si rosiile, desigur toate taiate cubulete. Vom lasa totul sa fiarba la foc mediu, iar dupa 15-20 de minute vom adauga taieteii si vom lasa focul la faza mica. Inainte de a adauga verdeturile puteti scoate carnea de pe oase si sa o introduceti in oala cu supa. Eu una, am lasat carnea pe oase, asta la cerinta celor dragi si le-am pus in oala cu supa, care este aproape finalizata. Daca doriti ca sa fie putin acrisoara puteti adauga zeama de lamaie sau bors magic.Pana fierb taieteii ne ocupam de verdeata, pe care o vom toca marunt si o vom adauga in oala. Vom condimenta dupa gust, eu am adaugat putin piper negru si sare, apoi am mai lasat sa dea inca cateva clocote, inchizand focul. Vom lasa oala cateva minute acoperita pentru a patrunde aromele de la verdeata proaspata. Sa nu uitam sa lasam putina verdeata pentru a presara in farfurii, la servire, dand un aspect minunat supei noastre, dar si un gust deosebit. Desigur ca am obtinut o supa delicioasa, mai ales ca ratusca noastra a fost de curte.

Va dorec: Pofta buna!

Specific :Romania

 

Comentarii

s

stefan • 09 Iunie 2022, 15:28 Sunt cunvins că e foarte bună, dar e ciorbă în toată regula, dacă ai acrit-o, nu supă.

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor