Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 800 g carne de iepure cu os (taiata bucatele potrivite)
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • o radacina pastarnac – o felie marisoara sau un pastarnac mic
  • o radacina medie patrunjel
  • o radacina mica telina – 1 bucata mica
  • 1 ardei rosu capia
  • 4 linguri smantana grasa (30%)
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • leustean
  • tarhon

Mod de preparare

Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE.

In timp ce aparatul se incalzeste pe ecranul aparatului apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor, apare timpul setat pentru gatit. Asta inseamna ca aparatul s-a incins suficient si poti pune in vas 3 linguri de ulei.

Pui bucatile de carne, tamponate in prealabil cu servet uscat si le rumenesti usor pe toate partile, amestecand cu o spatula de silicon sau lemn.

Apasa butonul Stop si opreste programul.

Toarna in vas 2,5 L apa si adauga legumele intregi, cu exceptia cartofilor, pe care le-ai spalat bine cu o perie (nu vei curata de coaja decat ceapa).

Montezi capacul aparatului si-l rotesti pana cand atinge directia de blocare.

Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.

Selectezi din meniu functia SOUP, presiune HIGH si timpul – 40 minute. Apasa butonul START.

Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se va auzi un semnal sonor si apoi aparatul Multicooker Crock-Pot Express intra automat pe modul KEEP WARM.

Cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, rotesti supapa permitand sa se elibereze aburul.

Cand acest lucru s-a incheiat, mai asteapta 2 minute, apoi deschide capacul.

Scoate cu o spumiera legumele intregi, spumeaza supa daca este cazul, apoi adauga cartofii curatati si taiati cubulete.

Monteaza la loc capacul, blocheaza si inchide supapa.

Seteaza din nou programul SOUP, redu presiunea la LOW si seteaza timpul – 14 minute.

Dupa expirarea celor 14 minute se deschide cu grija capacul, dupa ce se elibereaza aburul sub presiune.

Intr-un bol bate usor galbenusurile, adauga smantana si leusteanul.

Ia din ciorba 2 polonice cu supa si amesteca, apoi adauga totul in vas. Potriveste gustul de sare.

La final adauga 1/3 lingurita tarhon uscat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise