Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare.
Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare.
Intre timp pregatim zarzavatul curatandu-l si spalandu-l bine.Ceapa o taiem in 4,morcovul,telina ,pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici(sau la robot, maruntite),cartofii curatatoi si spalati,se taie in cubulete,verdeata spalata se taie marunt.
Dupa primul clocot al aripioarelor se spumeaza bine si se adauga zarzavatul maruntit la blender,mazarea boabe si cartofii cubulete.Se lasa sa fiarba cca 45 apoi se sareaza dupa gust,se adauga si boiaua dulce de ardei si se pipereaza daca se doreste,daca nu ,fiecare in farfurie.Se adauga si fideaua,se lasa sa fiarba inca 3 minute si apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.Se poate servi dulce sau un pic acrita cu suc de lamaie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii