Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Ingrediente

  • 6 aripi de pui,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 1 pastarnac,
  • o bucata de telina,
  • un castronel de mazare verde,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita de boia dulce,
  • 2-3 cartofi,
  • 2 cuiburi de fidea cu ou,
  • patrunjel verde,
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare.

Intre timp pregatim zarzavatul curatandu-l si spalandu-l bine.Ceapa o taiem in 4,morcovul,telina ,pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete mici(sau la robot, maruntite),cartofii curatatoi si spalati,se taie in cubulete,verdeata spalata se taie marunt.

Dupa primul clocot al aripioarelor se spumeaza bine si se adauga zarzavatul maruntit la blender,mazarea boabe si cartofii cubulete.Se lasa sa fiarba cca 45 apoi se sareaza dupa gust,se adauga si boiaua dulce de ardei si se pipereaza daca se doreste,daca nu ,fiecare in farfurie.Se adauga si fideaua,se lasa sa fiarba inca 3 minute si apoi se opreste focul si se presara verdeata tocata fin.Se poate servi dulce sau un pic acrita cu suc de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc