autor:

tania

» » , Mancaruri cu peste, Supe de carne

Supa de fructe de mare

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 februarie 2019

Ingrediente
500 g fructe de mare (congelate coktail, creveti, calamar, scoici etc), 1 ceapa mijlocie, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 2 cepe verzi, subtiri, 1/2 lingura de curry, 2 felii subtiri de ghimbir proaspat, 2-3 morcovi mici, 2 catei de usturoi, 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de sos pentru creveti, 1/2 lingurita pudra de coriandru, 1/2 lingura pudra de curcuma, 1/2 lingurita boia de ardei, 2 linguri smantana, 2-3 linguri ulei masline, 200 ml suc de rosii proaspat, sare, piper, verdeata(marar, patrunjel, coriandru), 100 g paste tubetti

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia cubulete mai mici.Intr-o tigaie sau un wok, vom incalzi uleiul de masline si vom cali toate legumele, incepand cu ceapa si usturoiul, apoi adaugam si celelalte, iar dupa ce s-au calit vom adauga, condimentele, sarea, sosurile si sucul de rosii. Lasam sa fiarba timp de 15 minute, iar intre timp fructele de mare dezghetate le spalam cu apa clocotita si le punem intr-o oala mai mare in care vom face supa, la care am adaugat 1litru de apa, lasandu-le sa fiarba la foc mic timp de 10 min, dupa care vom adauga toate legumele si vom asezona dupa gust. Separat vom fierbe pastele in apa cu putina sare, si dupa ce au fost aproape fierte le vom adauga in supa. Nu v-a mai dura mai mult de 15 minute, iar supa este gata si vom indeparta vasul de pe foc. Supa se serveste fierbinte, iar inainte de servire vom adauga putina smantana si verdeturile tocate marunt. Este o supa satioasa si foarte gustoasa, cu o aroma placuta de la fructele de mare si condimentele folosite.

Va doresc : Pofta buna

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de peste si  fructe de mare (Seafood chowder)

Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)

Curatam pestii de pielita si oase si taiem cubulite. Calamarul il curatam si-l taiem in ineluse nu

13 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

SUPA DE PERISOARE cu piept de pui

Legumele se taie marunt sau se rad si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Pieptul de

19 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g fructe de mare (congelate coktail
  • creveti
  • calamar
  • scoici etc)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 cepe verzi
  • subtiri
  • 1/2 lingura de curry
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat
  • 2-3 morcovi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos pentru creveti
  • 1/2 lingurita pudra de coriandru
  • 1/2 lingura pudra de curcuma
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 200 ml suc de rosii proaspat
  • sare
  • piper
  • verdeata(marar
  • patrunjel
  • coriandru)
  • 100 g paste tubetti

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba radauteana cu muschi de porc Ciorba radauteana cu muschi de porc

Carnea se spală bine, se taie bucăţele şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece şi o linguriţă de sare se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba ardeleneasca de perisoare Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel