Autor: Alina P (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2018

Ingrediente
8 kg vinete, 7 kg ardei (5kg capia+ 2 kg gogosari), 2 kg ceapa, 2 kg rosii, 1,5 l ulei, 4 foi dafin , sare si piper boabe dupa gust , 2 lg mari zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Incep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca, desi o ador iar rezultatul a fost mult peste asteptari, DELICIOASA si o sa respect aceasta reteta an de an.

Am inceput prin a coace vinetele, le-am curatat de coji am ales semintele si le-am tocat.

Bun.. ardeii i-am spalat, curatat si dat prin masina electrica (sita mare cu ochiuri rotunde), cu ceapa am procedat la fel: spalat, curatat, dat prin masina. Rosiile le-am curatat de coaja si le-am taiat in opt.

Bun.. am incins uleiul, am pus ceapa, am lasat-o pana ce s-a inmuiat putin. Am pus ardeiul, dupa ce a dat cateva clocote si s-a legat putin, am pus vinetele. Am lasat sa fiarba aprox. 10 min, apoi am pus rosiile.

Am pus dafinul, sarea si piperul. Am lasat sa fiarba la foc domol sa nu se afume cca. 3 ore in care am amestecat constant.

Inainte cu 5 min de a lua de pe foc, am adaugat 2 lg mari zahar. Rezultatul : UN DELICIU GARANTAT. 16 Borcane de 800 gr pe care le-am bagat la cuptor pt sterilizat. Dupa 15 min, am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
ZACUSCA DE GHEBE

ZACUSCA DE GHEBE

Se ideparteaza partea inferioara a cuibului de ghebe. Se spala in foarte multe ape pana se indeparteaza

115 voturi    14 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Rulouri de pita cu zacusca si branza galbena

Intai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat. Am pus faina, drojdia

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 7 kg ardei (5kg capia+ 2 kg gogosari)
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 1,5 l ulei
  • 4 foi dafin 
  • sare si piper boabe dupa gust 
  • 2 lg mari zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Spaghete cu sos acrisor