autor:

andraconstantinescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
10 cepe, 10 morcovi mari, 3 kg ardei (gras, gogosar, kapia), 1 cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla, circa 2-3 ore), 300 ml ulei, 1 cana bulion (sau dupa gust), sare grunjoasa, cateva boabe de piper negru, 5-6 foi de dafin, putina apa (1-2 cani), daca este necesar

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.

Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit.



Cand incepe sa fiarba compozitia, se adauga orezul si se poate adauga putina apa daca nu este zemoasa.

Spre finalul fierberii se adauga bulionul, cateva boabe de piper, 5-6 foi de dafin si se potriveste zacusca de sare. Se mai lasa cateva clocote, dupa care se pune fierbinte in borcane de 400 g. Se capacesc, apoi se pun la cuptorul preincalzit in tava cu apa fierbinte (pentru a nu se sparge borcanele) circa o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de ardei prajiti

Salata de ardei prajiti

Spalati si stergeti ardeii, apoi puneti-i la prajit intr-o tigaie antiaderenta, in ulei. Prajiti-i

22 voturi    30 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 10 cepe
  • 10 morcovi mari
  • 3 kg ardei (gras
  • gogosar
  • kapia)
  • 1 cana de orez (tinut in apa pana cand se umfla
  • circa 2-3 ore)
  • 300 ml ulei
  • 1 cana bulion (sau dupa gust)
  • sare grunjoasa
  • cateva boabe de piper negru
  • 5-6 foi de dafin
  • putina apa (1-2 cani)
  • daca este necesar

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate de legume
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pulpe de pui cu prosciutto, lamaita si fasole alba