Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Incearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de vitamine.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Ingrediente

  • 200 g rosii (rosii cherry rosii si galbene)
  • 1/2 castravete mare
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ceapa rosie (feliata subtire)
  • 1 mana de frunze de spanac baby sau salata verde
  • 2 felii de paine (bagheta sau paine de casa)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Vrei o masa usoara, gustoasa si plina de vitamine? Salata de legume proaspete cu crutoane crocante este alegerea ideala! Se pregateste rapid, din ingrediente simple, si aduce un plus de culoare si savoare mesei tale. Perfecta pentru pranz, cina sau ca garnitura, aceasta reteta este o modalitate delicioasa de a te bucura de prospetimea legumelor de sezon.

Taie painea cubulete.
Pune-le intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline si, daca vrei, freaca-le cu un catel de usturoi zdrobit pentru aroma.
Prajeste-le cateva minute, pana devin aurii si crocante.

Taie rosiile in jumatati sau sferturi, castravetele felii subtiri, ceapa rosie julien si ardeiul gras felii sau cubulete.

Pune frunzele de salata/spanac pe o farfurie.
Adauga rosiile, castravetii, ardeii si ceapa.

Pune crutoanele crocante deasupra.
Stropeste cu restul de ulei de masline.
Adauga otet balsamic sau zeama de lamaie.
Potriveste cu sare si piper.

Serveste imediat, ca sa ramana crutoanele crocante.

Salata de legume proaspete cu crutoane crocante, inspirata din celebra Panzanella italiana, este alegerea ideala pentru un pranz sanatos, o cina rapida sau o garnitura delicioasa. Merge de minune langa fripturi de pui la gratar, peste la cuptor, steak de vita sau chiar langa o tarta sarata, quiche, focaccia calda. Iar cu un adaos de branza feta, mozzarella, ou posat, ton sau somon afumat devine o masa completa, gustoasa si echilibrata, perfecta pentru orice anotimp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise