Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru zilele calduroase.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Ingrediente

  • 2 dovlecei/zucchini mici
  • 400 g iaurt grecesc (sau alt iaurt cremos, bine scurs)
  • 2-3 catei de usturoi (zdrobiti sau dati pe razatoarea mica)
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura suc de lamaie (optional)
  • sare
  • marar sau menta uscata
  • piper negru proaspat macinat sau fulgi de chili

Mod de preparare

Spala si rade dovleceii cruzi pe razatoarea mare. Presara putina sare si pune-i intr-o sita pentru 15-20 minute sa elimine excesul de apa, apoi ii storci cu mainile.
Intr-un bol mare, amesteca iaurtul cu usturoiul, uleiul de masline si, daca doresti, sucul de lamaie.
Adauga dovleceii rasi si scursi peste amestecul de iaurt. Amesteca bine.
Potriveste de sare si piper, apoi decoreaza cu o lingiura doua de ulei de masline, presara deasupra marar sau menta uscata pentru prospetime si aroma. Daca iti place gustul picant, poti presara si fulgi de chili.
Lasa salata la frigider cel putin 15–30 de minute inainte de servire, pentru a se imbina aromele.
Poti servi salata de dovlecei cruzi cu paine calda, cartofi, ca garnitura pentru carnea la gratar, kebab, chiftelute, aripioare de pui, etc. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise