Paine de casa. Cea mai simpla si usoara reteta

Descopera cea mai simpla si usoara reteta de paine de casa! Cu doar cateva ingrediente si pasi usor de urmat, poti prepara doua franzele delicioase si pufoase. Ideala pentru incepatori si pentru oricine doreste sa savureze paine proaspata, facuta in casa.

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa. Cea mai simpla si usoara reteta

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline (optional)

Mod de preparare

Daca folosesti drojdie proaspata, dizolv-o in 100 ml de apa calduta impreuna cu zaharul. Las-o sa stea 10-15 minute pana cand se formeaza spuma. Daca folosesti drojdie uscata, amestec-o cu faina si zaharul direct.

Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Adauga drojdia activata (sau drojdia uscata amestecata cu faina) si restul de apa calduta. Adauga uleiul de masline, daca folosesti.

Framanta aluatul timp de aproximativ 10 minute, pana devine neted si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, adauga putina faina suplimentara, dar ai grija sa nu adaugi prea mult, deoarece painea poate deveni prea densa.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in doua parti egale.
Formeaza doua franzele si aseaza-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Acopera franzelele cu un prosop curat si lasa-le sa mai dospeasca timp de 30-45 minute.

Preincalzeste cuptorul la 220°C.

Cu ajutorul unui cutit ascutit, fa cateva taieturi superficiale pe suprafata franzelelor.
Coace franzelele in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand devin aurii si suna a gol atunci cand sunt lovite usor la baza.

Scoate franzelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le taia.

Acum ai doua franzele de casa delicioase, perfecte pentru a fi savurate cu orice iti doresti!

Incearca si reteta de paine cu iaurt, paine integrala sau paine cu cartofi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise