Paine integrala cu ovaz si seminte - reteta simpla, pas cu pas

Pregateste o paine integrala cu ovaz si seminte acasa, dupa cea mai simpla rețeta. Aceasta paine sanatoasa si hranitoare bogata in fibre si nutrienti este ideala pentru micul dejun sau gustarea de peste zi. Descopera cum faci aceasta paine moale și delicioasa, cu o crusta crocanta, in doar cativa pasi simpli.

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Paine integrala cu ovaz si seminte - reteta simpla, pas cu pas

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 g faina integrala de grau
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 3-4 linguri mix de seminte
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 15 g drojdie proaspata
  • 300-350 ml apa calduta
  • Pentru uns:
  • 2-3 linguri de apa
  • putina sare
  • fulgi de ovaz

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol si puneti sarea. Faceti o gaura in mijloc si adaugati fulgii de ovaz, semintele, drojdia dizolvata cu o lingura de apa si zaharul, apoi restul de apa calda.

Framantati incorporand treptat faina de pe margini, in jur de 10 minute pana se obtine un aluat fin si elastic. Asezati aluatul intr-un bol uns cu ulei si acoperiti-l. Lasati-l la crescut in jur de o ora.

Apoi formatri un dreptunghi ( de lungimea tavii de copt), rulati-l si asezati-l in tava de chec acoperita cu hartie de copt. Lasati la crescut inca vro 30 de minute, ungeti painea cu apa amestecata cu putina sare si presarati fulgi de ovaz.

Coaceti painea timp de 15 minute la 200 grade C, apoi reduceti temperatura la 180 grade C si coaceti inca 20 minute. Cand este gata painea e tare la atingere si suna a gol cand este batuta pe fund.

Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o la racit pe un gratar.

Mai puteti incerca si reteta de paine de casa cu iaurt, paine floarea-soarelui sau de paine cu cartofi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise