Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Salata in straturi pentru iarna

Ingrediente

  • ptr borcan de 3 l:
  • 1 varza de aprox.1 kg alba
  • 1 kg varza rosie
  • 1 kg de morcovi
  • 1 capatana mai mare de sfecla rosie
  • o mana de sare grunjoasa
  • o mana de frunze de telina, tocate marunt
  • 1 lingura otet de vin (9 grade)
  • 1 radacina hrean taiata in 4

Mod de preparare

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa.

Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare apoi se ,,indulceste" cu un praf de sare.

In borcane mari, spalate si zvantate, se asaza cate un strat din fiecare dintre legume, avand grija sa presam bine cu mana. Intr-unul din straturile de varza incorporam si frunzele de telina, taiate fin.

Dupa ce am umplut borcanul, se asaza radacinile de hrean, deasupra, in cruce. Se acopera borcanul cu o farfurie si se depoziteaza intr-un loc ferit si racoros, timp de 2-3 zile, timp in care zeama lasata fermenteaza. Dupa ce sta din fermentat, se adauga o lingura de otet de vin deasupra, se etanseizeaza bine si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se consuma iarna, ca salata la friptura sau mancaruri scazute, adaugand un pic de ulei de masline si piper, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise