autor:

anuta
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
ptr borcan de 3 l:, 1 varza de aprox.1 kg alba, 1 kg varza rosie, 1 kg de morcovi, 1 capatana mai mare de sfecla rosie, o mana de sare grunjoasa, o mana de frunze de telina, tocate marunt, 1 lingura otet de vin (9 grade), 1 radacina hrean taiata in 4

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa.

Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare apoi se ,,indulceste" cu un praf de sare.

In borcane mari, spalate si zvantate, se asaza cate un strat din fiecare dintre legume, avand grija sa presam bine cu mana. Intr-unul din straturile de varza incorporam si frunzele de telina, taiate fin.

Dupa ce am umplut borcanul, se asaza radacinile de hrean, deasupra, in cruce. Se acopera borcanul cu o farfurie si se depoziteaza intr-un loc ferit si racoros, timp de 2-3 zile, timp in care zeama lasata fermenteaza. Dupa ce sta din fermentat, se adauga o lingura de otet de vin deasupra, se etanseizeaza bine si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se consuma iarna, ca salata la friptura sau mancaruri scazute, adaugand un pic de ulei de masline si piper, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata in straturi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata orientala dietetica

Salata orientala dietetica

Pentru aceasta salata prepar maioneza dietetica cu cartofi, iar ceapa o frec cu sare, o spal, apoi

22 voturi    7 comentarii
40 min
Salate reci
Salata de rosii cu praz si branza de capra

Salata de rosii cu praz si branza de capra

Rosiile se taie felii, prazul se taie rondele. Uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si oregano

4 voturi    3 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr borcan de 3 l:
  • 1 varza de aprox.1 kg alba
  • 1 kg varza rosie
  • 1 kg de morcovi
  • 1 capatana mai mare de sfecla rosie
  • o mana de sare grunjoasa
  • o mana de frunze de telina
  • tocate marunt
  • 1 lingura otet de vin (9 grade)
  • 1 radacina hrean taiata in 4

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de pepene verde cu haloumi Salata de pepene verde cu haloumi

Pepenele verde este recunoscut pentru gustul său dulce și răcoros, dar și pentru multiplele sale calități: bogat în apă

1 vot    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de porumb cu avocado Salata de porumb cu avocado

Combinati toate ingredientele de salata impreuna. Intr-un bol mic, amestecati ingredientele de dressing si turnati peste salata de

0 voturi    0 comentarii
10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de spanac cu pepene galben