autor:

anuta
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
ptr borcan de 3 l:, 1 varza de aprox.1 kg alba, 1 kg varza rosie, 1 kg de morcovi, 1 capatana mai mare de sfecla rosie, o mana de sare grunjoasa, o mana de frunze de telina, tocate marunt, 1 lingura otet de vin (9 grade), 1 radacina hrean taiata in 4

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa.

Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare apoi se ,,indulceste" cu un praf de sare.

In borcane mari, spalate si zvantate, se asaza cate un strat din fiecare dintre legume, avand grija sa presam bine cu mana. Intr-unul din straturile de varza incorporam si frunzele de telina, taiate fin.

Dupa ce am umplut borcanul, se asaza radacinile de hrean, deasupra, in cruce. Se acopera borcanul cu o farfurie si se depoziteaza intr-un loc ferit si racoros, timp de 2-3 zile, timp in care zeama lasata fermenteaza. Dupa ce sta din fermentat, se adauga o lingura de otet de vin deasupra, se etanseizeaza bine si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se consuma iarna, ca salata la friptura sau mancaruri scazute, adaugand un pic de ulei de masline si piper, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata in straturi pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
SALATA DE OUA CU CREVETI(Shrimps)

SALATA DE OUA CU CREVETI(Shrimps)

Ouale fierte,se curata de coaga,1 galbenus se pune deoparte,iar restul oualor se taie in sase parti

5 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Salata cu ou

Salata cu ou

Taiem salatele bucati, adaugam morcovul ras, rosiile taiate feliute, ouale taiate cubulete. Ornam

4 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • ptr borcan de 3 l:
  • 1 varza de aprox.1 kg alba
  • 1 kg varza rosie
  • 1 kg de morcovi
  • 1 capatana mai mare de sfecla rosie
  • o mana de sare grunjoasa
  • o mana de frunze de telina
  • tocate marunt
  • 1 lingura otet de vin (9 grade)
  • 1 radacina hrean taiata in 4

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Salate reci

Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de morcovi Salata de morcovi

Se curata si se rade morcovul, cascavalul si usturoiul se dau pe razatoarea mica. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gustul fiecaruia

0 voturi    0 comentarii
25 min
Salate reci
Ciuperci in unt