Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Ingrediente

  • 3 cartofi mijlocii fierti
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei verde capia
  • 1 ceapa medie rosie
  • 2 rosii coapte(tari)
  • Dressing-Sos vinegreta:
  • 2 linguri otet natural de mere
  • 1 lingura de mu?tar
  • 1/2 lingura sos de rodie(facultativ)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • Decor:
  • patrunjel proaspat tocat
  • 2 oua fierte feliate
  • 3 bucati mici,de brânza de capra, taiate cubulete

Mod de preparare

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara, cele mai cautate sunt salatele, in primul rând ca sunt gustoase si sanatoase si in al doilea rând, ca se prepara si rapid.Toata vara nu ne vom plictisi de salate, o mica schimbare în ingrediente, obtinem o noua salata si cu un alt gust placut. Oricum posibilitatile sunt nelimitate! Una dintre cele mai simple si mai gustoase salate este cea de cartofi, ardei grasi si rosii. Puteti sa puneti si alte legume proaspete sau piept de pui la gratar, depinde de preferintele fiecaruia.Eu am ales cartofii fierti, care sunt satiosi, ardeii grasi si rosiile, care în combinatie dau un gust deosebit salatei. Si acum sa se trecem la modul de preparare:

Mai întâi vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hârtie. Cartofii dupa ce i-am curatat de coaja îi vom pune la fiert in apa cu putina sare. Curatam si spalam ceapa, apoi o vom taia solzisori de peste, dar nu prea grosi. La fel vom proceda si cu ardeii, îi vom taia fâsii subtiri, cu o lungime medie. Brânza de capra o vom taia în cubulete, iar ouale fierte, le vom taia în felii nu prea subtiri. La fel vom proceda si cu rosiile, iar carofii dupa ce s-au racit îi vom taia in felii mici si subtiri. (urmariti si pozele postate pe etapele de lucru). Pregatim un bol în care punem mai întîi cartofii, apoi, feliile de ardei

si de ceapa, rosiile, apoi amestecam usor toate ingredientele. Deasupra vom turna sosul vinegreta si omogenizam bine. La sfârsit vom orna cu feliile de ou, cubuletele de brânza si patrunjel verde. Gustam si condimentam, daca mai este nevoie, apoi vom lasa salata sa se odihneasca o jumatate de ora, în frigider, timp dupa care o putem savura. Am obtinut o salata aromata si delicioasa, astept sa o încercati si voi, dar sa-mi spuneti cum v-a iesit.

Va doresc spor si : Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise