Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele.
Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara, cele mai cautate sunt salatele, in primul rând ca sunt gustoase si sanatoase si in al doilea rând, ca se prepara si rapid.Toata vara nu ne vom plictisi de salate, o mica schimbare în ingrediente, obtinem o noua salata si cu un alt gust placut. Oricum posibilitatile sunt nelimitate! Una dintre cele mai simple si mai gustoase salate este cea de cartofi, ardei grasi si rosii. Puteti sa puneti si alte legume proaspete sau piept de pui la gratar, depinde de preferintele fiecaruia.Eu am ales cartofii fierti, care sunt satiosi, ardeii grasi si rosiile, care în combinatie dau un gust deosebit salatei. Si acum sa se trecem la modul de preparare:
Mai întâi vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hârtie. Cartofii dupa ce i-am curatat de coaja îi vom pune la fiert in apa cu putina sare. Curatam si spalam ceapa, apoi o vom taia solzisori de peste, dar nu prea grosi. La fel vom proceda si cu ardeii, îi vom taia fâsii subtiri, cu o lungime medie. Brânza de capra o vom taia în cubulete, iar ouale fierte, le vom taia în felii nu prea subtiri. La fel vom proceda si cu rosiile, iar carofii dupa ce s-au racit îi vom taia in felii mici si subtiri. (urmariti si pozele postate pe etapele de lucru). Pregatim un bol în care punem mai întîi cartofii, apoi, feliile de ardei
si de ceapa, rosiile, apoi amestecam usor toate ingredientele. Deasupra vom turna sosul vinegreta si omogenizam bine. La sfârsit vom orna cu feliile de ou, cubuletele de brânza si patrunjel verde. Gustam si condimentam, daca mai este nevoie, apoi vom lasa salata sa se odihneasca o jumatate de ora, în frigider, timp dupa care o putem savura. Am obtinut o salata aromata si delicioasa, astept sa o încercati si voi, dar sa-mi spuneti cum v-a iesit.
Va doresc spor si : Pofta buna!
Specific: Iordania

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii