Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Sos rosu usturoiat

Ingrediente

  • 5 kg ardei gras rosu/kapia
  • 5 kg rosii
  • 5 capatani usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul. Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Cand incepe sa fiarba, adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote. Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca. 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure