Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2018

Ingrediente
2 kg vinete, 1.7 kg gogosari, 1.6 kg ardei galbeni si portocalii, 750 gr ceapa, 1 kg rosii de gradina, 2 linguri pasta de tomate, 250 ml ulei, sare mare, piper boabe, 3-4 foi de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

1 vot

Mod de preparare

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.

Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti.

Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati la degete, ii decojiti.

Ii curatati de cotor si toate semintele, pastrati si zeama lasata de ei.

Intr-o oala puneti apa la fiert, cand da in clocot, puneti ceapa curatata si spalata, o lasati sa fiarba 3-4 minute.

Cand este gata, o scurgeti de apa si o lasati sa se racoreasca.

Rosiile le opariti putin in apa fierbinte, apoi le decojiti de pielita.

Dati prin robot ceapa, rosiile, ardeii cu gogosarii si vinetele, rand pe rand si le punetti in boluri separate sa le aveti pregatite.

Intr-o oala de tuci incingeti uleiul, adaugati ceapa si o innabusiti 10-15 minute la foc potrivit, amestecand din cand in cand in ea.

Adaugati ardeii maruntiti cu tot cu zeama.

Lasati sa fiarba pana scade binisor zeama, apoi puneti rosiile maruntite.

Lasati iar sa fiarba cam 20-30 de minute, amestecati din cand in cand.

Adaugati vinetele, amestecati.

Cand incepe zacusca sa se ingroase si uleiul sa se aleaga deasupra, presarati sare dupa gust, boabe de piper, foile de dafin rupte bucatele si pasta de tomate.

Mai lasati cam 5 minute sa fiarba, amestecati mai des in ea, apoi trageti oala de pe aragaz.

Zacusca o lasati sa se racoreasca pana este calduta.

O puneti in borcane, dar nu umpleti de tot borcanele.

Le infiletati bine capacele, le inveliti in hartie si le puneti intr-o cratita.

Turnati apa rece pana ajunge cam pe 3/4 la nivelul borcanelor, deasupra asezati un prosop si le puneti la sterilizat pe aragaz.

Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 35 de minute pe foc.

Dupa acest timp, inchideti focul, scoateti borcanele din cratita si le invliti intr-o patura pana a doua zi.

Cand s-au racorit, le etichetati si le tineti la loc racoros.

Din aceasta cantitate au iesit 12 borcane de 370 ml.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Ceapa se taie julienne, ardeiul se taie marunt si se pun la foc cu putin ulei. Cand ceapa incepe

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Zacuscă cu vinete

Zacuscă cu vinete

Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o

17 voturi    15 comentarii
6h 15 min
Bucate la borcan

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1.7 kg gogosari
  • 1.6 kg ardei galbeni si portocalii
  • 750 gr ceapa
  • 1 kg rosii de gradina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 250 ml ulei
  • sare mare
  • piper boabe
  • 3-4 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere