Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2018

Ingrediente
2 kg vinete, 1.7 kg gogosari, 1.6 kg ardei galbeni si portocalii, 750 gr ceapa, 1 kg rosii de gradina, 2 linguri pasta de tomate, 250 ml ulei, sare mare, piper boabe, 3-4 foi de dafin

Dificultate: Ridicata Timp: 7h

0 voturi

Mod de preparare

Coaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.

Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii acoperiti.

Ii lasati sa se racoreasca, atat cat sa ii suportati la degete, ii decojiti.

Ii curatati de cotor si toate semintele, pastrati si zeama lasata de ei.

Intr-o oala puneti apa la fiert, cand da in clocot, puneti ceapa curatata si spalata, o lasati sa fiarba 3-4 minute.

Cand este gata, o scurgeti de apa si o lasati sa se racoreasca.

Rosiile le opariti putin in apa fierbinte, apoi le decojiti de pielita.

Dati prin robot ceapa, rosiile, ardeii cu gogosarii si vinetele, rand pe rand si le punetti in boluri separate sa le aveti pregatite.

Intr-o oala de tuci incingeti uleiul, adaugati ceapa si o innabusiti 10-15 minute la foc potrivit, amestecand din cand in cand in ea.

Adaugati ardeii maruntiti cu tot cu zeama.

Lasati sa fiarba pana scade binisor zeama, apoi puneti rosiile maruntite.

Lasati iar sa fiarba cam 20-30 de minute, amestecati din cand in cand.

Adaugati vinetele, amestecati.

Cand incepe zacusca sa se ingroase si uleiul sa se aleaga deasupra, presarati sare dupa gust, boabe de piper, foile de dafin rupte bucatele si pasta de tomate.

Mai lasati cam 5 minute sa fiarba, amestecati mai des in ea, apoi trageti oala de pe aragaz.

Zacusca o lasati sa se racoreasca pana este calduta.

O puneti in borcane, dar nu umpleti de tot borcanele.

Le infiletati bine capacele, le inveliti in hartie si le puneti intr-o cratita.

Turnati apa rece pana ajunge cam pe 3/4 la nivelul borcanelor, deasupra asezati un prosop si le puneti la sterilizat pe aragaz.

Din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 35 de minute pe foc.

Dupa acest timp, inchideti focul, scoateti borcanele din cratita si le invliti intr-o patura pana a doua zi.

Cand s-au racorit, le etichetati si le tineti la loc racoros.

Din aceasta cantitate au iesit 12 borcane de 370 ml.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult

18 voturi    5 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

7h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg vinete
  • 1.7 kg gogosari
  • 1.6 kg ardei galbeni si portocalii
  • 750 gr ceapa
  • 1 kg rosii de gradina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 250 ml ulei
  • sare mare
  • piper boabe
  • 3-4 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Curry de curcan cu cartofi dulci si lapte de cocos