autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2018

Ingrediente
800 ml ulei, 1.5 kg ceapa, 2 kg ardei kapia, 1 kg morcovi, 2 teline, 3 radacina patrunjel, 1 l bulion (sau 2 kg rosii) , 700 gr orez, sare, piper, foi de dafin, 2 leg patrunjel verde

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare



Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina. Ardeii la fel, separat.



Intr-o cratita mai mare, le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece. Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara, adaugam bulionul si apoi orezul fiert. Se mai lasa cam 20 minute. La final, adaugam sare, piperul si frunzele de dafin. Chiar la final punem verdeata tocata marunt.



Asa calda o punem in borcane si o tinem cam 30 minute la dunst. (fiert)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Piept de pui in cratita cu legume

Piept de pui in cratita cu legume

Se incinge cuptorul la 190⁰C.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun dovleacul, cartofii, coriandru,

4 voturi    10 comentarii
45 min
Salate de legume
Salata de vara

Salata de vara

Se taie toate legumele marunt si se pun intr-un bol/castron. Se adauga sare si ulei.

3 voturi    4 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory , 03 septembrie 2018

    Grozava, azi am facut...30 borcane de 300ml...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 ml ulei
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg morcovi
  • 2 teline
  • 3 radacina patrunjel
  • 1 l bulion (sau 2 kg rosii) 
  • 700 gr orez
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 leg patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Fara foto

Flory

Grozava, azi am facut...30 borcane de 300ml...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Zacusca