Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Pentru inceput de apucam de marinada.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • 400 g rosii cubulete in suc propriu
  • 1 lingura sos chili dulce
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri sos Worchestershire
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 400 g piept de pui
  • Alte ingrediente:
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ceapa rosie mica
  • ½ castravete lung sau 2-3 castraveti mici
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Crutoane

Mod de preparare

Pentru inceput de apucam de marinada.

Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.

Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la jumatate si compozitia este ca un piure mai moale.

Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi il facem pasta cu ajutorul unui blender.

Intr-o caserola sau un bol cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, iar peste carne turnam sosul blenduit.

Amestecam putin si dam bolul la frigider pentru minim 1 ora.

Sosul ramas dupa ce scoateti carnea il puteti refolosi la alte preparate, el poate sta la frigider pana la 2 saptamani.

Dupa ce puiul a stat la marinat, il scoatem si il prajim pe gratarul foarte bine incins, la flacara mare, pana e foarte bine rumenit pe ambele parti, apoi il tranferam in cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si il lasam 8-10 minute la o temperatura de 200°C.

In acest timp pregatim restul legumelor:

Rosiile le taiem in sferturi, castravetele in cuburi (fara seminte) si ceapa marunt. Le asezam pe toate intr-un bol si dregem salata cu otet, ulei, sare si busuioc proaspat tocat marunt.

Peste legume, punem carnea prospat scoasa din cuptor si servim cu paine prajita sau crutoane aromate.

O minunata reteta de vara!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise