Ingrediente
Pentru marinada:, 400 g rosii cubulete in suc propriu, 1 lingura sos chili dulce, 1 lingura mustar, 1 lingura ketchup, 2 linguri sos Worchestershire, 2 linguri miere, 2 linguri ulei, o ceapa rosie tocata marunt, sare, piper, 400 g piept de pui, , Alte ingrediente:, , 250 g rosii cherry, 1 ceapa rosie mica, ½ castravete lung sau 2-3 castraveti mici, cateva frunze de busuioc proaspat, 1 lingura otet din vin rosu, 1 lingura ulei de masline, sare, Crutoane
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.
Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la jumatate si compozitia este ca un piure mai moale.
Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi il facem pasta cu ajutorul unui blender.
Intr-o caserola sau un bol cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, iar peste carne turnam sosul blenduit.
Amestecam putin si dam bolul la frigider pentru minim 1 ora.
Sosul ramas dupa ce scoateti carnea il puteti refolosi la alte preparate, el poate sta la frigider pana la 2 saptamani.
Dupa ce puiul a stat la marinat, il scoatem si il prajim pe gratarul foarte bine incins, la flacara mare, pana e foarte bine rumenit pe ambele parti, apoi il tranferam in cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si il lasam 8-10 minute la o temperatura de 200°C.
In acest timp pregatim restul legumelor:
Rosiile le taiem in sferturi, castravetele in cuburi (fara seminte) si ceapa marunt. Le asezam pe toate intr-un bol si dregem salata cu otet, ulei, sare si busuioc proaspat tocat marunt.
Peste legume, punem carnea prospat scoasa din cuptor si servim cu paine prajita sau crutoane aromate.
O minunata reteta de vara!
Pofta buna!