Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocam varza fideluta, apoi o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Ingrediente

  • 1/4 varză albă
  • 1 morcov
  • 275 g file de ton în suc propriu
  • 5-6 bucăți de roșii deshidratate
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 2 linguri ulei de la roșiile deshidratate
  • sare, după gust
  • 4-5 fire de mărar verde

Mod de preparare

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie.

O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor.

Scurgem fileul de ton și îl stropim cu puțină zeamă de lămâie.

Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare.

Tocăm roșiile deshidratate, în cuburi micuțe.

Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt.

Peste varză, adăugăm mărarul tocat, morcovul și roșiile deshidratate și le amestecăm bine.

Apoi le stropim cu uleiul de la roșiile deshidratate și din nou le amestecăm bine.

Așezăm salata de varză în borcan.

Punem mai întâi un strat din amestecul de varză, apoi un strat de ton la mijloc și din nou un strat din amestecul de varză.

Dacă mai este nevoie, mai picurăm ulei și zeamă de lămâie.

Închidem capacul borcanului și dăm salata la rece până în momentul servirii.

Garantez că această salată de varză cu ton și roșii deshidratate, va fi un deliciu, în pauza de masă de la serviciu!

Merge preparată și cu amestec de varză albă cu varză roșie.

De asemeni se mai poate adăuga și țelină rasă, chiar și ardei gras.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor