Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Timp pregatire
810 minute
Complexitate
redusa
Gogosari murati

Ingrediente

  • 15 gogosari cat mai carnosi
  • 200 ml otet
  • 60 g zahar
  • 100 g sare neiodata
  • 1 radacina hrean
  • frunze telina
  • piper boabe
  • mustar boabe

Mod de preparare

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.

Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pana se topeste zaharul si sarea. Cine doreste, poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati, amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi. Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.

Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem borcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.

Punem apoi capacele la borcane.

Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop. Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc, 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.

Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .

Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise