Salata cu file de ansoa

Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata  cu file de ansoa

Ingrediente

  • 1 borcanel mic de file de ansoa in ulei de masline,
  • 1-2 cartofi potriviti de mari,
  • 1 avocado,
  • 1 bucata andiva,
  • 5 oua de prepelita,
  • 1 ceapa rosie,
  • ulei de masline,
  • cateva masline verzi umplute cu gogosar,
  • sare,
  • suc de la o lamaie,
  • 1-2 mandarine,
  • peperoncino

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; ouale de prepelita se fierb 5 minute de la primul clocot, apoi se scurg si se baga in apa rece. Avocado se curata cu o lingurita, tot miezul in bucatele mici, mandarinele se feliaza, ceapa curatata se taie julien, se curata primele frunze de la.andiva.

Amestecam usor cartofii cu feliute de oua de prepelita fierte tari si taiate in 4 sau rondele, feliutele de mandarina, ceapa taiata julien, parte mica de mijloc a andivei taiata foarte subtire, sferturi de masline verzi si fileurile de ansoa, scurse de ulei.

Preparam un dresing din uleiul ramas de la fileurile de ansoa cu sucul de lamaie, un strop de peperoncino si un pic de sare si acest dresing il turnam peste salata. Servim salata pe frunzele de andiva oprite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure