Tarta cu branzeturi si legume

Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu branzeturi si legume

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj dreptunghiular
  • 350 g amestec de branzeturi (telemea de vaca semi-sarata, faisselle, philadelphia, mozzarella razuita)...sau de care aveti branza de vaci proaspata, urda, ricotta)
  • 1 dovlecel zucchini
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • busuioc
  • 2 rosii de marime medie

Mod de preparare

Intr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la cuptorul preincalzit la 190°C .

Intre timp, dovlecelul il curatam de coaja si il dam pe razatoare mica.

Intr-un bol adaugam branzeturile, ouale si smantana, amestecam bine, adaugam dovlecelul scurs de zeama, faina cu praful de copt si condimentam cu sare si busuioc dupa gust.

Compozitia rezultata o turnam peste aluatul de foietaj scos din cuptor, adaugam bucati de rosii din loc in loc si presaram putin busuioc deasupra.

Dam tava la cuptor la 180°C pentru 40-50 minute sau pana ce tarta s-a rumenit frumos deasupra.

Se serveste calduta sau rece!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul