Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Ingrediente
1 ceapă (160 g curățată), 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece), 150 g ardei gras multicolor cubulețe, 1 linguriță chimen, 1 linguriță boia dulce, 1/4 linguriță boia iute, 1 linguriță cimbru uscat, 1/2 linguriță piper măcinat, 300 g pastă de roșii (homemade), 400 g roșii cuburi (1 conservă), 11 ouă de prepeliță, 80 g mini-mozzarella, 1 lingură melasă de struguri, sare după gust, piper, un mănunchi chives, turtițe organice din ovăz integral

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci timp de 1-2 minute.

Adaugi pasta de tomate, cimbrul, piperul și roșiile din conservă. Amesteci și lași să fiarbă 5-8 minute, adaugi melasa și potrivești gustul de sare. Omogenizezi totul și mai lași un minut pe foc mic.



Adaugi ouăle de prepeliță, pui un capac și lași la foc mic 2-3 minute (eu le-am lăsat 5 minute și e prea mult). Oprești focul, iei capacul, adaugi mini-mozzarella și chives-ul tocat și servești cu turtițe din ovăz integral.

Notă: eu am folosit o pastă de tomate pregătită de mine (cu tot cu seminte), însă o puteți înlocui cu roșii pasate sau cu conservă de roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Sufleu de morcovi cu dovlecel

Sufleu de morcovi cu dovlecel

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapă (160 g curățată)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece)
  • 150 g ardei gras multicolor cubulețe
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță boia iute
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 300 g pastă de roșii (homemade)
  • 400 g roșii cuburi (1 conservă)
  • 11 ouă de prepeliță
  • 80 g mini-mozzarella
  • 1 lingură melasă de struguri
  • sare după gust
  • piper
  • un mănunchi chives
  • turtițe organice din ovăz integral

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Bratkartoffeln