Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Ingrediente

  • 1 ceapă (160 g curățată)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece)
  • 150 g ardei gras multicolor cubulețe
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță boia iute
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 300 g pastă de roșii (homemade)
  • 400 g roșii cuburi (1 conservă)
  • 11 ouă de prepeliță
  • 80 g mini-mozzarella
  • 1 lingură melasă de struguri
  • sare după gust
  • piper
  • un mănunchi chives
  • turtițe organice din ovăz integral

Mod de preparare

Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci timp de 1-2 minute.

Adaugi pasta de tomate, cimbrul, piperul și roșiile din conservă. Amesteci și lași să fiarbă 5-8 minute, adaugi melasa și potrivești gustul de sare. Omogenizezi totul și mai lași un minut pe foc mic.

Adaugi ouăle de prepeliță, pui un capac și lași la foc mic 2-3 minute (eu le-am lăsat 5 minute și e prea mult). Oprești focul, iei capacul, adaugi mini-mozzarella și chives-ul tocat și servești cu turtițe din ovăz integral.

Notă: eu am folosit o pastă de tomate pregătită de mine (cu tot cu seminte), însă o puteți înlocui cu roșii pasate sau cu conservă de roșii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura