Ingrediente
 aluat de foietaj din comert 400 gr, 100 gr mozzarella, 50 gr salam, 50 gr parmezan, 50 ml unt, 1 legatura de patrunjel, 3-4 catel usturoi sau mai multi depinde de gust
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
0 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului, formez din fasie un ,U' imping aluatul cu mâna, formez o bandă lungă și groasă. Așez aluatul pentru covrigi pe o suprafață acoperită cu făină și folosesc palmele mâinilor si presez un pic aluatul. Deplasez capetele spre exterior pentru a ajunge la lungimea dorită.
Dupa ce am format covrigul, topesc untul, amestesc cu cateii de usturoi pisati si patrunjelul tocat maraunt; pun in tava la copt covrigii pe o hartie de copt, apoi incep sa ung cu o pensula pe fiecare covrig in parte cu amestecul de unt.
Se coc la foc iute pana se rumenesc frumos.