Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Covrigi de primavara

Ingrediente

  • aluat de foietaj din comert 400 gr
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr salam
  • 50 gr parmezan
  • 50 ml unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3-4 catel usturoi sau mai multi depinde de gust

Mod de preparare

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras.

Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului, formez din fasie un ,U' imping aluatul cu mâna, formez o bandă lungă și groasă. Așez aluatul pentru covrigi pe o suprafață acoperită cu făină și folosesc palmele mâinilor si presez un pic aluatul. Deplasez capetele spre exterior pentru a ajunge la lungimea dorită.

Dupa ce am format covrigul, topesc untul, amestesc cu cateii de usturoi pisati si patrunjelul tocat maraunt; pun in tava la copt covrigii pe o hartie de copt, apoi incep sa ung cu o pensula pe fiecare covrig in parte cu amestecul de unt.

Se coc la foc iute pana se rumenesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise