autor:

CRISTESCU IULIANA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTESCU IULIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2020

Ingrediente
 aluat de foietaj din comert 400 gr, 100 gr mozzarella, 50 gr salam, 50 gr parmezan, 50 ml unt, 1 legatura de patrunjel, 3-4 catel usturoi sau mai multi depinde de gust

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras.

Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului, formez din fasie un ,U' imping aluatul cu mâna, formez o bandă lungă și groasă. Așez aluatul pentru covrigi pe o suprafață acoperită cu făină și folosesc palmele mâinilor si presez un pic aluatul. Deplasez capetele spre exterior pentru a ajunge la lungimea dorită.

Dupa ce am format covrigul, topesc untul, amestesc cu cateii de usturoi pisati si patrunjelul tocat maraunt; pun in tava la copt covrigii pe o hartie de copt, apoi incep sa ung cu o pensula pe fiecare covrig in parte cu amestecul de unt.

Se coc la foc iute pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitel Parizian

Snitel Parizian

Se portioneaza muschiuletul de porc in feli groase de 2-3cm .Se condimenteaza, se bate cu ciocanul

30 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  •  aluat de foietaj din comert 400 gr
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr salam
  • 50 gr parmezan
  • 50 ml unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3-4 catel usturoi sau mai multi depinde de gust

Raporteaza reteta

Retete
de CRISTESCU IULIANA
Biscuiti cu parmezan

Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chec cu lapte condensat

Chec cu lapte condensat

Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Mini cozonac cu nuca si rahat

Mini cozonac cu nuca si rahat

incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Gaufres de secara cu branza topita