Pateuri cu branza din aluat foietaj. Reteta rapida si gustoasa

Doriti sa pregatiti un aperitiv rapid si delicios? Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de pateuri cu branza din aluat foietaj. Cu putine ingrediente si un timp scurt de preparare, aceste pateuri sunt alegerea perfecta pentru o gustare rapida si satioasa.n

Portii
9
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu branza din aluat foietaj. Reteta rapida si gustoasa

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 250 g telemea proaspata
  • 2-3 linguri de smantana (20% grasime)
  • 1 ou
  • seminte albe si negre de susan

Mod de preparare

Pentru reteta de pateuri cu branza sunt necesare doar cateva ingrediente simple, iar rezultatul este grozav de bun. Pateurile cu branza sunt excelente la micul dejun, pentru pachet, ca si gustare sau aperitv. Se fac rapid, usor si sunt delicioase.

Pentru a pregati aceste pateuri cu branza am folosit un aluat foietaj din comert, pe care il aveam la congelator.

L-am lasat sa se decongeleze in jur de o ora la temperatura camerei si, intre timp am pregatit umplutura.

Am maruntit bine cu o furculita telemeaua de vaci si am amestecat-o cu doua linguri de smantana. Daca branza voastra este mai tare, mai puteti adauga o lingura de smantana in plus, umplutura trebuie sa fie cremoasa, dar sa nu curga.

Am intins aluatul de foietaj, l-am taiat in patrate si am impartit umplura in mod egal. Am pliat foietajul, astfel incat sa obtin triunghiuri. Am presat bine marginile cu o furculita, le-am uns cu oul batuut si am presarat seminte de susan albe si negre.

Am copt pateurile cu branza primle 10 minute la 200 de grade C, cuptor preincalzit, apoi am redus temperatura la 180 de grade si le-am mai lasat in ca 15 minute, pana s-au rumenit frumos si am fost sigura ca s-au copt si in interior.

Reteta de pateuri cu branza este gata. Le-am savurat calde, alaturi de un pahar de iaurt.

Puteti incerca si reteta de pateuri cu ciuperci si cascaval, pateuri cu carne sau pateuri cu bacon si branza de burduf. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise