Reteta de chiftele de dovlecei cu branza. Cum se prepara cea mai simpla si gustoasa reteta de chiftele de dovlecei.
Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si presaram peste ei cam o jumatate de lingurita de sare. Amestecam si ii lasam la scurs intr-o sita. Intre timp, intr-un bol punem ouale, branza si usturoiul date pe razatoarea fina si mararul tocat. Adaugam si dovleceii bine storsi de zeama si, pentru inceput 5 linguri de pesmet. Sare doar in cazul in care branza nu este prea sarata.
Amestecam bine si obtinem o compozitie care poate fi modelata. Daca este prea moale mai adaugati pesmet pana aveti compozitia dorita.
Formam chiftelute si le prajim in ulei la foc moderat. Daca doriti o crusta crocanta, tavaliti-le prin pesmet inainte de prajire.
Scoateti chiftelutele rumene pe servetele absorbante si mancati-le calde. Noi le-am vrut simple dar merg de minune si cu o salata sau un sos de iaurt cu usturoi. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii