Chiftele de dovlecei cu branza

Reteta de chiftele de dovlecei cu branza. Cum se prepara cea mai simpla si gustoasa reteta de chiftele de dovlecei.

Chiftele de dovlecei cu branza

Ingrediente

  • 3 dovlecei (aprox. 1 kg)
  • 150 g branza (uscata si mai sarata)
  • 3 oua
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 6-7 linguri de pesmet
  • sare daca mai este nevoie

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si presaram peste ei cam o jumatate de lingurita de sare. Amestecam si ii lasam la scurs intr-o sita. Intre timp, intr-un bol punem ouale, branza si usturoiul date pe razatoarea fina si mararul tocat. Adaugam si dovleceii bine storsi de zeama si, pentru inceput 5 linguri de pesmet. Sare doar in cazul in care branza nu este prea sarata.

Amestecam bine si obtinem o compozitie care poate fi modelata. Daca este prea moale mai adaugati pesmet pana aveti compozitia dorita.

Formam chiftelute si le prajim in ulei la foc moderat. Daca doriti o crusta crocanta, tavaliti-le prin pesmet inainte de prajire.

Scoateti chiftelutele rumene pe servetele absorbante si mancati-le calde. Noi le-am vrut simple dar merg de minune si cu o salata sau un sos de iaurt cu usturoi. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi