Turta dulce glazurata, pufoasa si aromata, este o reteta clasica, plina de nostalgie. Aceasta este perfecta pentru a-ti aminti de copilarie si a aduce atmosfera sarbatorilor in casa ta.
Prepararea aluatului:
Intr-un vas, amesteca zaharul cu mierea si laptele. Incalzeste usor amestecul pe baie de aburi sau la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa-l sa se raceasca.
Intr-un bol mare, bate ouale si adauga untul topit, urmat de amestecul de miere si lapte racit.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, condimentele si sarea.
Incorporeaza ingredientele uscate in cele lichide, treptat, amestecand pana obtii un aluat omogen si moale. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.
Lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute la frigider.
Modelarea si coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Formeaza bilute mici de aluat (de marimea unei nuci) si asaza-le in tava, lasand spatiu intre ele deoarece vor creste.
Coace-le timp de 10-12 minute, pana devin usor aurii. Nu le coace prea mult pentru a ramane pufoase.
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le glazura.
Prepararea glazurii:
Bate albusurile de ou spuma, apoi adauga treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Continua sa bati pana obtii o glazura groasa si lucioasa.
Scufunda fiecare turtita in glazura sau aplica glazura cu o pensula.
Asaza-le pe un gratar pentru a se usca glazura.
Sfaturi pentru o turta dulce perfecta:
Pufoase: nu framanta aluatul excesiv; astfel turtele vor ramane moi si aerate.
Aromate: daca doresti un gust mai intens, poti adauga coaja rasa de portocala sau lamaie.
Depozitare: pastreaza turtele dulci in cutii de metal sau borcane, iar in 1-2 zile devin si mai fragede.
Incearca si reteta de fursecuri fragede umplute cu gem, corabioare cu untura sau biscuiti spritati.
Pofta buna si sa te bucuri de gustul copilariei!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii